Bezpečnost potravin
10. 12. 2009

Ve Velké Británii hledají zdroj zvýšeného výskytu salmonely. Podezřelá jsou vejce ze Španělska. Rady poskytovatelům stravovacích služeb.


10. 12. 2009

Kurkuminoidy z kořenů kurkumy se vyznačují antioxidačním a protizánětlivým účinkem, pomáhají zvyšovat imunitu a chránit pojivovou tkáň před destruktivními enzymy. Výsledky studií ukazují na protirakovinný účinek.


9. 12. 2009

Nařízení o umístění prostředků na ochranu rostlin na trh. Směrnice o udržitelném používání pesticidů.


9. 12. 2009

Zpráva vytvořená pro potřeby EFSA na základě spolupráce podle článku 36 nařízení (ES) č. 178/2002.


9. 12. 2009

Zpráva vytvořená pro potřeby EFSA na základě spolupráce podle článku 36 nařízení (ES) č. 178/2002.


9. 12. 2009

EFSA podepsal s Japonskem druhé memorandum o spolupráci. První bylo podepsáno s USA v roce 2007.


9. 12. 2009

Výsledky průzkumu v USA ukazují na nízký příjem vitaminu D. Nedostatek má vliv nejen na kosti, ale i na respirační a kardiovaskulární onemocnění a na diabetes.


8. 12. 2009

Do 31.1.2010 lze podávat připomínky k návrhu EFSA týkajícímu se posuzování alergenity GM plodin a mikroorganismů a odvozených potravin a krmiv.


8. 12. 2009

Objasnění článku 13, 14 a 16 nařízení (ES) č. 282/2008.


8. 12. 2009

Přehled legislativy EU.


8. 12. 2009

Při stanovení limitů pro fenol v normách pro materiály v kontaktu s potravinami a pro hračky se vychází ze zastaralé  neodpovídající hodnoty TDI, která by měla být nově stanovena.


7. 12. 2009

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES.


1 919 920 921 922 923 1 804