Bezpečnost potravin
1. 8. 2011

Evropská komise 17. července povolila novou geneticky modifikovanou odrůdu kukuřice MON 89034 x MON 88017 pro použití v potravinách a krmivech.


1. 8. 2011

Sirup z agáve se vyrábí z Agave tequiliana i jiných druhů různými postupy. Vyznačuje se vysokým obsahem fruktózy, a proto i nízkým GI.


1. 8. 2011

Stanoviska úřadu EFSA uznávají tvrzení, že L-tyrosin přispívá k normální syntéze dopaminu, ale k takové normální syntéze stačí i vyvážená strava bohatá na bílkoviny.


29. 7. 2011

Do 27.8.2011 se lze vyjadřovat ke stanoviskům EFSA pro GM sóju 356043 a MON 87701.


29. 7. 2011

Aktualizovaný přehled GM materiálu, který splňuje požadavky nařízení (ES) č. 619/2011.


29. 7. 2011

Výrobce dětské výživy HiPP plánuje produkci vysoce kvalitních rostlinných biosurovin v Kaliningradské oblasti.


29. 7. 2011

Úřad EFSA nepovažuje za dostatečně podložené tvrzení firmy Gelita o účinku kolagenového hydrolyzátu na udržování zdravých kloubů a o příznivém účinku probiotik firmy CSL na střevní flóru.


28. 7. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 27.7.2011 a SVS ČR ze dne 28.7.2011.


28. 7. 2011

Do 31. srpna 2011  budou ukončeny konzultace o dalších pomocných materiálech, které úřad EFSA zveřejní jako pomůcku pro zpracování žádostí na zdravotní tvrzení.


27. 7. 2011

Je k dispozici příručka EU pro tekuté, zahuštěné, zmrazené a sušené vaječné produkty.


27. 7. 2011

Zpráva EFSA publikovaná dne 26. 7. 2011.


27. 7. 2011

Zpráva EFSA ze dne 26. 7. 2011.


1 766 767 768 769 770 1 803