Bezpečnost potravin
7. 1. 2003

Kritické zhodnocení řady vědeckých studií o zdravotním prospěchu vlašských ořechů pro srdce.


7. 1. 2003

Vyhláška č. 451/2000 Sb., vydaná na základě zákona o krmivech byla již počtvrté změněna, a sice vyhláškou 544/2002 Sb. z 12. 12. 2002. Cílem řady změn ve vyhlášce je prevence TSE. Vyhláška nabývá účinnosti 1. 1. 2003 s výjimkou několika ustanovení platných od 1. 7. 2003.


7. 1. 2003

Vyhláška č. 451/2000 Sb., vydaná na základě zákona o krmivech byla již počtvrté změněna, a sice vyhláškou 544/2002 Sb. z 12. 12. 2002. Cílem řady změn ve vyhlášce je prevence TSE. Vyhláška nabývá účinnosti 1. 1. 2003 s výjimkou několika ustanovení platných od 1. 7. 2003.


7. 1. 2003

Pro pacienty užívající léky na inhibici detoxikačního enzymu MAO může příjem minimálně 6 mg tyraminu během čtyř hodin z piva obsahujícího více než 10 mg tyraminu v litru představovat zdravotní riziko spočívající v náhlém zvýšení krevního tlaku.


6. 1. 2003

vápník, vstřebávání, ženy po menopauze, denní rytmus, dávky 1000 a 1500 mg/d jednorázově a rozděleně, hladiny deoxypyridinolinu,   pyridinolinu a hydroxyprolinu v moči jako markery příjmu


4. 1. 2003

suplementace, železo, léčení anemie, vlivy vitaminu A, jodu, riboflavinu, kyseliny listové, vitaminu B12, týdenní suplementační programy


4. 1. 2003

Tisková zpráva ČZPI.


4. 1. 2003

Bilance SVS ohledně dvouletého období vyšetřování skotu na BSE. Metody, přístupy, ekonomické zhodnocení.


4. 1. 2003

Bilance SVS ohledně dvouletého období vyšetřování skotu na BSE. Metody, přístupy, ekonomické zhodnocení.


4. 1. 2003

Workshop na téma snižování rizika potravinových kontaminantů se bude konat v Londýně dne 26. února 2003.


3. 1. 2003

Ke zmirňování postmenopauzálních symptomů je možno použít alternativní extrakty z byliny ploštičníku (black cohosh), které obsahují jako léčivou složku triterpenové glykosidy a izoflavony.


3. 1. 2003

V rámci řešení problému obezity v Americe  přichází společnost Frito-Lay s novými výrobky s redukovaným obsahem tuku, resp. odstraněním tuků s trans-mastnými kyselinami v recepturách několika druhů slaných snacků.


1 1 724 1 725 1 726 1 727 1 728 1 789