V Německu se při výrobě hotových jídel, pečiva a v gastronomii stále častěji místo sýrů používají sýrové náhražky.
V průběhu let se občas objevují případy, kdy se následně po konzumaci piniových oříšků objeví několik dní přetrvávající kovová pachuť. Příčina nebyla zjištěna.
Podle nizozemských vědců přispívají zemědělci, kteří intenzivně hospodaří, k ochraně klimatu více než jejich extenzivně hospodařící kolegové.
Evropská komise uveřejnila výroční zprávu o fungování systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF) a představila nový RASFF portál.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 29. týdnu 2009: 13..–19.7.2009 (v češtině).
13. celostátní konference s mezinárodní účastí proběhne 15. – 17.9. 2009 v Teplicích.
Pojednání o tom, zda je lepší suplementace foláty s případnými negativními důsledky nebo nevyužití příznivého účinku při odmítnutí suplementace.
Třetí dodatek k příručce „Seznam mezinárodních norem ISO pro potraviny“ (stav ke konci r. 2008).
Na výstavě Cereals 2009 ve Velké Británii vzbudily pozornost dva nové fungicidy k ochraně pšenice proti braničnatkám a rzím.
Švédský úřad pro potraviny a Úřad pro ochranu životního prostředí prosazují implementaci doporučení na snížení spotřeby masa a rýže za účelem omezení emisí.
Vyhláškou 169/2009 Sb. se mění vyhláška 326/2001 Sb. pro maso, ryby, vejce a výrobky z nich. Nová ustanovení platí od 1. 7. 2009.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16.7.2009.