Bezpečnost potravin
21. 7. 2009

V Německu se při výrobě hotových jídel, pečiva a v gastronomii stále častěji místo sýrů používají sýrové náhražky.


21. 7. 2009

V průběhu let se občas objevují případy, kdy se následně po konzumaci piniových oříšků objeví několik dní přetrvávající kovová pachuť. Příčina nebyla zjištěna.


21. 7. 2009

Podle nizozemských vědců přispívají zemědělci, kteří intenzivně hospodaří, k ochraně klimatu více než jejich extenzivně hospodařící kolegové.


20. 7. 2009

Evropská komise uveřejnila výroční zprávu o fungování systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF) a představila nový RASFF portál.


20. 7. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 29. týdnu 2009: 13..–19.7.2009 (v češtině).


20. 7. 2009

13. celostátní konference s mezinárodní účastí proběhne 15. – 17.9. 2009 v Teplicích.


20. 7. 2009

Pojednání o tom, zda je lepší suplementace foláty s případnými negativními důsledky nebo nevyužití příznivého účinku při odmítnutí suplementace.


17. 7. 2009

Třetí dodatek k příručce „Seznam mezinárodních norem ISO pro potraviny“ (stav ke konci r. 2008).


17. 7. 2009

Na výstavě Cereals 2009 ve Velké Británii vzbudily pozornost dva nové fungicidy k ochraně pšenice proti braničnatkám a rzím.


17. 7. 2009

Švédský úřad pro potraviny a Úřad pro ochranu životního prostředí prosazují implementaci doporučení na snížení spotřeby masa a rýže za účelem omezení emisí.


16. 7. 2009

Vyhláškou 169/2009 Sb. se mění vyhláška 326/2001 Sb. pro maso, ryby, vejce a výrobky z nich. Nová ustanovení platí od 1. 7. 2009.


16. 7. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16.7.2009.


1 960 961 962 963 964 1 804