Bezpečnost potravin
23. 7. 2009

Výzva k vyjádření zájmu stát se členem správní rady EFSA. Přihlášky lze podávat do 30.9.2009.


23. 7. 2009

Přenos leptospirózy na člověka, zvířata. Nebezpečná je především kontaminovaná voda, prevence leptospirózy.


23. 7. 2009

Pokud se k výrobě vodky použije jiná surovina než celé obilné zrno nebo celé brambory, musí být příslušná surovina uvedena na etiketě.


22. 7. 2009

Studie, která se zaměřovala na kontaminaci pitné vody v zásobnících vody.


22. 7. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 21.7.2009.


22. 7. 2009

Vědci společnosti BASF a Monsanto objevili gen, který chrání kukuřici před suchem.


22. 7. 2009

Na 5. DLR Dnu ochrany zeleniny v Neustadtu byla věnována pozornost novému virovému onemocnění některých druhů zeleniny a okrasných rostlin.


22. 7. 2009

Z kalkulace migrace xeno-estrogenů z plastových obalů do minerální vody vyplývá, že je vyloučeno, aby tato migrace byla důvodem zjištěné estrogenní aktivity 75 ng/l EEQ.


21. 7. 2009

V Německu se při výrobě hotových jídel, pečiva a v gastronomii stále častěji místo sýrů používají sýrové náhražky.


21. 7. 2009

V průběhu let se občas objevují případy, kdy se následně po konzumaci piniových oříšků objeví několik dní přetrvávající kovová pachuť. Příčina nebyla zjištěna.


21. 7. 2009

Podle nizozemských vědců přispívají zemědělci, kteří intenzivně hospodaří, k ochraně klimatu více než jejich extenzivně hospodařící kolegové.


21. 7. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 20.7.2009.


1 959 960 961 962 963 1 804