Bezpečnost potravin
11. 11. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 10. listopadu 2011.


11. 11. 2011

Zpráva EFSA o kontaminaci potravin rezidui pesticidů doložila stále lepší respektování právních předpisů upravujících nejvyšší přípustné limity ze strany výrobců potravin.


10. 11. 2011

Zahájení činnosti Oddělení Applications Helpdesk Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) je důležitým krokem v posilování služeb poskytovaným členským státům EU a dalším partnerům.


10. 11. 2011

Novela platí od 1. ledna 2012, kromě ustanovení o vyšetření a úhradě za BSE, které platí okamžitě.


10. 11. 2011

Vyhláška nabývá účinnosti 21. října 2011.


10. 11. 2011

Úřad EFSA vypracoval na žádost Komise vědecké stanovisko k rizikům pro veřejné zdraví souvisejícím s výskytem opiových alkaloidů v máku.


9. 11. 2011

Úřad EFSA vydal vědecké stanovisko k přítomnosti pyrrolizidinových alkaloidů, jejichž zdrojem jsou některé rostliny, většinou plevele. Kontaminace je možná i kontaktem.


9. 11. 2011

Tisková zpráva německého Spolkového ústavu pro hodnocení rizik č. 39 z 8. listopadu 2011.


7. 11. 2011

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku EU.


7. 11. 2011

Týdenní přehledy výrobků hlášených v systému RASFF


7. 11. 2011

Výzkumníci z Minesoty objevili a patentovali první „lantibiotikum“ působící proti Gram-negativním bakteriím jako salmonela, E. coli a listerie.


4. 11. 2011

BASF Plant Science předložil počátkem týdne Evropské komisi žádost o registraci geneticky modifikované odrůdy bramboru ’Fortuna’.


1 749 750 751 752 753 1 803