Bezpečnost potravin
29. 5. 2013

Tisková zpráva MZe ze dne 29. 5. 2013.


29. 5. 2013

Třetí společná zpráva EFSA a ECDC týkající se antibiotické rezistence zoonotických bakterií.


29. 5. 2013

Příspěvky a prezentace z konference Komunikace a vnímání rizik v oblasti bezpečnosti potravin, konané dne 29. 5. 2013


28. 5. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 28. 5. 2013.


28. 5. 2013

SZPI při kontrolách zjistila u některých vín překročené limity pro oxid siřičitý a konzervační látku kyselinu sorbovou.


28. 5. 2013

Návod EFSA popisuje krok za krokem přístup k hodnocení rizik GM zvířat pro životní prostředí.


27. 5. 2013

Přehledový článek se zabývá tropickým ovocem podobajícím se třešním, které se vyznačuje vysokým obsahem vitaminu C, biologicky aktivních fenolických látek a karotenoidů.


27. 5. 2013

Tvrzení, že sacharidy s pomalou postprandiální odezvou přispívají k normální funkci mozku je sice pravdivé, pozitivně hodnocené úřadem EFSA, ale zatím nebylo zařazeno do pozitivního seznamu.


27. 5. 2013

Evropská komise a členské státy Evropské unie rozhodly, že látka určená k aromatizaci 3-acetyl-2,5-dimethylthiofen by měla být zakázána.


27. 5. 2013

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 21. týdnu 2013: 20.5.–26.5. 2013 (v češtině).


24. 5. 2013

Analýzou doplňků stravy určených dětem, obsahujících rybí olej jako zdroj omega-3 mastných kyselin, bylo zjištěno nezanedbatelné množství kontaminujících PCB.


24. 5. 2013

Přípravek ze semen korejské borovice Pinus koraiensis – Pinnothin® údajně zvyšuje pocit sytosti zvýšeným uvolňováním hormonu cholecystochinin. Tvrzení o účinku nebylo zatím v EU schváleno.


1 649 650 651 652 653 1 802