gastroenteritida, konzumace drůbežího masa, původci – bakterie rodu Campylobacter, změny rezistence vůči antibiotikům, výzkum, V.Británie
výzkum firmy Procter & Gamble, tvorba akrylamidu z asparaginu, akrylamid v nepražené kávě, v pražených kávových zrnech, v nápoji
metylovaný epigallokatechingallát jako aktivní složka, program PROBRAIN, Japonsko
britský výzkum, osteoporóza, vitamin D, kostní denzita, alkalické prostředí v trávicím traktu vytvářené zeleninou a ovocem
komisař EU pro zdravotnictví a ochranu spotřebitele vyžaduje důsledné a bezpodmínečné přizpůsobení kandidátských zemí standardům EU v oblasti bezpečných potravin
vliv vyššího obsahu mědi na neplodnost, riziko z velkých, dlouhožijících ryb, Program Spojených národů na zlepšení životního prostředí
trans mastné kyseliny, označování trans-kyselin, trans-kyseliny a hladina LDL
obsah železa v těle, nedostatek železa u žen, denní potřeba železa, dietetické zdroje železa, rozdílná absorpce hemového a nehemového železa, faktory podporující a inhibující absorpci železa, vliv čaje na absorpci železa, možnosti zvýšení absorpce železa
deficit zinku v rozvojových zemích, prenatální suplementace, nejednoznačné výsledky, nutnost komplexního řešení
povodně; podpora; finance; EU
delegace; EK; EU; povodně; ČR
obnova; finance; programy; MMR; MZe; MŽP; SFDI; povodně; ČR