Bezpečnost potravin
5. 2. 2003

Zpráva ILSI Europe ze září 2002 o problematice virů, které mohou při nedodržování odpovídajících hygienických zásad způsobovat nemoci z potravin.


5. 2. 2003

Výskyt nových případů BSE v EU klesá. Významně k tomu přispěla situace ve Velké Británii, kde počet případů BSE dosáhl v loňském roce pouze 3 % stavu v letech 1992 a 1993.


5. 2. 2003

konference, zásobování vodou, odpadní vody, povodně


4. 2. 2003

povodně, škody, finance, úvěr od EIB


4. 2. 2003

Světová nadace pro výzkum rakoviny připravila pro muže tři informační letáky, jejichž cílem je prostřednictvím samovyšetřování a dietetických opatření snížit výskyt rakoviny prostaty.


4. 2. 2003

S určitostí byly identifikovány tři neovlivnitelné faktory, které zvyšují riziko rakoviny prostaty. U faktorů, které lze modifikovat, byla zjištěna souvislost s nadměrným příjmem energie.


4. 2. 2003

povodně, rizika, biotop, proti povodňová opatření, příprava a vzdělávání obyvatelstva, EU, PPK, PRŘS


4. 2. 2003

Unipetrol, Spolana nepodcenila přípravu na povodně a výrobu chloru včas odstavila, chyby v systému komunikace Spolany s okolím, zlepšení povodňových opatření, povodně, chybí náhrady škod způsobené chlorem


4. 2. 2003

TISKOVÁ ZPRÁVA STÁTNÍ ZEMĚDĚLSKÉ A POTRAVINÁŘSKÉ INSPEKCE.


4. 2. 2003

povodně, škody, ISPA, ČOV, SFŽP, finance, dotace


3. 2. 2003

Vědecký výbor pro potraviny EU navrhl horní limity pro příjem vitaminu D.


3. 2. 2003

V knihovně ÚZPI je k dispozici sborník z mezinárodní výzkumné konference věnované potravinám, výživě a rakovině, která se konala 11.–12. července 2002 v USA


1 1 751 1 752 1 753 1 754 1 755 1 821