Bezpečnost potravin
4. 5. 2009

Nové nařízení harmonizující pravidla pro enzymy v potravinách v celém Společenství se začne uplatňovat po zpracování a vydání pozitivního seznamu asi v r. 2014.


4. 5. 2009

V rámci programu “Zaměřeno na školní mléko“ se v Porýní –Westfálsku  provádí průzkum vlivů na spotřebu. Největším producentem školního mléka v této spolkové zemi je Campina.


30. 4. 2009

Expertní tým rakouské potravinové knihy doporučil schválit použití několika složek vyrobených pomocí GMO do tradičních krmiv (fytázy, lysin, alfa-amylázy a enzymy snižující viskozitu).


30. 4. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 17. týdnu 2009: 20.–26.4.2009 (v češtině).


30. 4. 2009

Průběžně aktualizované informace ze serveru iDNES.cz a jiných zdrojů, tiskové zprávy SVS ČR.


30. 4. 2009

Mezinárodní ocenění získala v ČR firma Country Life.


30. 4. 2009

Monitorování eradikace (vymýcení) chorob u zvířat v členských státech. Zprávy z monitoringu.


30. 4. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 30.4.2009.


30. 4. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 30.4.2009.


30. 4. 2009

Odborná publikace vydaná Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským ve spolupráci s Komisí jakosti rostlinných produktů ČAZV.


30. 4. 2009

Po získání poznatků o insekticidním působení neemového oleje jsou nyní zkoumány fungicidní účinky. Prvních slibných výsledků již bylo dosaženo.


30. 4. 2009

Záměrem dánské vlády je mírně zvýšit od poloviny roku 2010 spotřební daně z cukrovinek, limonád, zmrzlin a cigaret.


1 996 997 998 999 1 000 1 804