Bezpečnost potravin
8. 7. 2009

Podle konečného stanoviska odborné skupiny CEF nehrozí zdravotní riziko ze snídaňových cereálií kontaminovaných 4-metylbenzofenonem z potisku.


8. 7. 2009

Nová verze kapitoly B 14 Rakouské knihy potravin  zahrnuje konkrétní hodnoty tuku, příp. dalších složek, obsažené v některých výrobcích.


8. 7. 2009

Zkoumají se příčiny účinku genu Lr34. Ten způsobuje předčasné stárnutí listů pšenice, čímž se patrně zvyšuje rezistence vůči rzi a padlí.


7. 7. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 3.7.2009.


7. 7. 2009

EFSA zahájil připomínkové řízení ke stanovisku týkajícímu se GM kukuřice. Připomínky lze podávat do 1.8.2009.


7. 7. 2009

Uskuteční se v Bruselu (Belgie) dne 16. července 2009.


7. 7. 2009

Letošní národní soutěž „O nejlepší chléb roku 2009“ se uskutečnila 3. června v Pardubicích.


7. 7. 2009

Informace SZÚ. Postup při sanaci studny. Nouzové zásobování pitnou vodou. Rychlá detekce bakteriální kontaminace pitné vody.


7. 7. 2009

Přehled shrnující výsledky měření různých studií uvádí hodnoty obsahu biogenních aminů v listové i jiné zelenině, v klíčcích a v kysaném zelí.


7. 7. 2009

Do Rakouské knihy potravin byl doplněn výnos stanovující hodnoty kontaminantů, při jejichž překročení musí být učiněno nápravné opatření.


7. 7. 2009

Dobrovolná iniciativa výrobců potravin a poskytovatelů stravovacích služeb ve Velké Británii podporovaná vládou.


3. 7. 2009

Informace o organizačních, kontrolních a výzkumných aktivitách Úřadu pro potravinové standardy v posledním červencovém týdnu 2009.


1 964 965 966 967 968 1 804