Bezpečnost potravin
25. 8. 2010

Výživové faktory působící na krevní tlak.


24. 8. 2010

Závěrečná zpráva ze studie zadané Evropskou komisí v roce 2008.


24. 8. 2010

Publikace WHO vydaná v roce 2009.


24. 8. 2010

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování“.


24. 8. 2010

Ve Španělsku byla schválena společná koncepce pro všechny regiony, která stanovuje četnost příjmu jednotlivých skupin potravin ve školních jídelnách a stanovuje pravidla pro zboží v automatech.


24. 8. 2010

Úřad EFSA snížil hodnotu ADI pro červené azo-barvivo E 123 na 0,15 mg/kg tělesné hmotnosti. Ohroženou skupinou jsou pravidelní konzumenti barvených aperitivů a koktailů.


23. 8. 2010

Tisková zpráva SZPI ze dne 23.8.2010.


23. 8. 2010

Čínské ministerstvo zdravotnictví řešilo tři případy předčasného vývoje u holčiček (kojenců).


23. 8. 2010

Zaměřené na: označování masných výrobků, radiofrekvenční identifikaci (RFID), potraviny z GM plodin.


23. 8. 2010

Stanovisko EFSA k bezpečnosti a účinnosti uhličitanu sodného jako aditiva do krmiv pro všechny živočišné druhy.


23. 8. 2010

Úřad EFSA trvá na hodnotě ADI = 0,5 mg/kg tělesné hmotnosti, zatímco výbor JECFA (FAO/WHO) tuto hodnotu stanovenou v r. 2006 na základě stejné studie, později přehodnotil a zrušil.


23. 8. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 33. týdnu 2010: 16.–22.8.2010 (v češtině).


1 845 846 847 848 849 1 803