Bezpečnost potravin
22. 7. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 21. července 2011.


21. 7. 2011

Uvedená příručka je k dispozici v češtině.


21. 7. 2011

Průběžně aktualizovaný rejstřík je volně přístupný veřejnosti.


21. 7. 2011

V japonských supermarketech se prokazatelně ocitlo mnohem více kontaminovaného hovězího masa, než bylo dosud známo.


21. 7. 2011

Německo se potýká s vážnou hrozbou pro zdravotní stav místních včelstev – roztočem Varroa destructor.


20. 7. 2011

Do 30. září lze podávat doplňující informace pro některá tvrzení, u kterých EFSA nevydal konečné stanovisko.


20. 7. 2011

Očekává se, že do konce roku 2011 bude rozhodnuto o používání steviových glykosidů v rámci EU.


20. 7. 2011

USDA doporučuje měřit při tepelné úpravě kusů masa vnitřní teplotu teploměrem a k tomu účelu aktualizoval doporučené teploty. Např. při grilování vepřové kotlety stačí dosáhnout 63 °C a poté nechat maso 3 minuty „dojít“.


20. 7. 2011

S účinností od 14. 6. 2011 začalo platit rámcové nařízení 1107/2009/ES  a také soubor  nových prováděcích nařízení.


19. 7. 2011

Aktualizovaný program inspekcí Evropské komise.


19. 7. 2011

Prezentace BVL na zasedání Stálého výboru pro potravinový řetězec a zdraví zvířat dne 12.7.2011.


19. 7. 2011

Do 25.7.2011 lze podávat připomínky k návrhu úvodního stanoviska připraveného ve Velké Británii.


1 768 769 770 771 772 1 803