Tisková zpráva SVS ČR ze dne 21. července 2011.
Uvedená příručka je k dispozici v češtině.
Průběžně aktualizovaný rejstřík je volně přístupný veřejnosti.
V japonských supermarketech se prokazatelně ocitlo mnohem více kontaminovaného hovězího masa, než bylo dosud známo.
Německo se potýká s vážnou hrozbou pro zdravotní stav místních včelstev – roztočem Varroa destructor.
Do 30. září lze podávat doplňující informace pro některá tvrzení, u kterých EFSA nevydal konečné stanovisko.
Očekává se, že do konce roku 2011 bude rozhodnuto o používání steviových glykosidů v rámci EU.
USDA doporučuje měřit při tepelné úpravě kusů masa vnitřní teplotu teploměrem a k tomu účelu aktualizoval doporučené teploty. Např. při grilování vepřové kotlety stačí dosáhnout 63 °C a poté nechat maso 3 minuty „dojít“.
S účinností od 14. 6. 2011 začalo platit rámcové nařízení 1107/2009/ES a také soubor nových prováděcích nařízení.
Aktualizovaný program inspekcí Evropské komise.
Prezentace BVL na zasedání Stálého výboru pro potravinový řetězec a zdraví zvířat dne 12.7.2011.
Do 25.7.2011 lze podávat připomínky k návrhu úvodního stanoviska připraveného ve Velké Británii.