Bezpečnost potravin
11. 10. 2002

výrazné snížení těhotenských nevolností v prvnch třech měsících, šťáva z organicky pěstovaného zázvoru, denně 1 g zázvoru v několika dávkách


11. 10. 2002

Spolkový institut pro ochranu spotřebitele a veterinární medicínu, SRN, látky obsažené v koření, rakovina, mezní dávka není známa


11. 10. 2002

11.–12. září 2002, Kodaň, obezita u dospělých a dětí, vliv obezity na výskyt chorob, sborník z konference, Mezinárodní asociace pro studium obezity, Evropská asociace pro studium obezity, Evropský kongres o obezitě v r.2003


11. 10. 2002

Spolkový institut pro ochranu spotřebitele a veterinární medicínu, SRN, látky obsažené v koření, rakovina, mezní dávka není známa


10. 10. 2002

studie s 18 pacienty, nadějná možnost prevence infarktu


10. 10. 2002

extrudovaný kukuřičný plátek se sušenou pohankovou natí, vysoký obsah rutinu, doporučená denní dávka, zdravotní účinky


10. 10. 2002

zvyšování kostní denzity, léky na bázi vit. D alternativou HST, podpora růstu osteoblastů


10. 10. 2002

vyhláška omezující prodej nebalených potravin, důvodová zpráva k vyhlášce


9. 10. 2002

fluoroquinolonová antibiotika, záněty plic, vápníkem fortifikované potraviny, snížení obsahu antibiotika v krvi, vazba aktivních složek antibiotika s vápníkem


8. 10. 2002

šťáva z černého rybízu, zvyšování pH moči, prevence recidiv tvorby močových kamenů, klikvová šťáva, okyselující efekt


8. 10. 2002

zkoumání antibakteriálních účinků, nadějná možnost předcházení onemocnění žaludku


7. 10. 2002

servis v celém potravinovém řetězci, činnost podle normy BRC, zabezpečení jakosti, systém HACCP


1 1 777 1 778 1 779 1 780 1 781 1 819