Bezpečnost potravin
26. 3. 2003

Velká Británie se snaží o prosazení začlenění evropských norem EN 12830, EN 13485, EN 13486do legislativy EU.


26. 3. 2003

VÚV T.G.M., ČHMÚ, AOPK, MŽP, ČGS komplexní vyhodnocení dopadů povodně na přírodu a krajinu. Aplikace GIS. Náklady na projekt budou činit 60 mil. Kč.


26. 3. 2003

Blanšírováním a máčením brambor před zpracováním na lupínky se sníží obsah redukujících cukrů a tím se sníží výsledný akrylamid. Snížení lze dosáhnout i snížením fritovací teploty.


25. 3. 2003

Společnost ADM uvádí na trh novou, ve vodě rozpustnou formu přírodního vitaminu E, určenou především pro balené vody.


25. 3. 2003

Phare, Sapard, ISPA, FS, 1303, 6 mil. EUR. Odstranění následků povodní.


25. 3. 2003

Informační středisko pro výzkum a vývoj při Evropské komisi (CORDIS, the European Commission’s research and development information service) zřídilo nové webové stránky, které mají ulehčit vědeckým pracovníkům práci při vyhledávání informací o projektech a při podávání projektů v rámci 6. rámcového programu. Stránky jsou zaměřeny na projekty související se zdr


25. 3. 2003

úprava vyhlášky 54/2002 o identitě a čistotě přídatných látek v souladu s EU, limity pro olovo a kadmium, nově přípustné látky


25. 3. 2003

Návod na preventivní opatření k zajištění bezpečnosti potravin a kosmetiky pro: 1. výrobce, zpracovatele a přepravce potravin, 2. dovozce, pracovníky skladů a doplňování zboží, 3. obchodníky a pracovníky veřejného stravování, 4. výrobce kosmetiky a přepravce. Zákon o bioterorismu.


25. 3. 2003

úprava vyhlášky 54/2002 o identitě a čistotě přídatných látek v souladu s EU, limity pro olovo a kadmium, nově přípustné látky


24. 3. 2003

Konzumace ryb, obsahujících n-3-polynenasycené mastné kyseliny, ovoce a zeleniny může napomáhat snižování rizika respiračních onemocnění u dětí.


24. 3. 2003

Souhrnná informace o aktivitách Komise a členských států v oblasti legislativy týkající se reziduí pesticidů. Stanovení maximální hladiny reziduí (MRL) v potravinářských komoditách.


24. 3. 2003

V Kirgizstánu se v rámci programu „Koncepce rozvoje chovu jaků na období 2001–2010“provádělo hodnocení aminokyselinového složení masa jaků. Přes určité rozdíly proti hovězímu masu lze maso jaků považovat za cenný zdroj živočišných bílkovin, kterých má místní obyvatelstvo nedostatek.


1 1 732 1 733 1 734 1 735 1 736 1 822