Bezpečnost potravin
27. 11. 2002

Přednáška prezentovaná na mezinárodním semináři o bezpečnosti potravin, který pořádala VŠCHT Praha dne 13. září 2002.


27. 11. 2002

Ve dnech 25.–26. září 2002 se uskutečnila v Ženevě z podnětu GFSI (Global Food Safety Initiative) 2. mezinárodní konference o bezpečnosti potravin.


27. 11. 2002

Ve Štýrsku bylo vyšetřeno 20 vzorků vody a 155 vzorků syrových a uzených ryb a rybích výrobků, a sice v době výroby a na konci doby minimální trvanlivosti. Stav u čerstvých a uzených ryb byl uspokojivý, pouze u rybích výrobků byly zjištěny ojedinělé nadlimitní hodnoty.


27. 11. 2002

celková částka 728 mil. eur, ČR 129 mil. eur, využít k obnově životně důležité infrastruktury a k sanaci postižených oblastí, zahájit výplaty přidělených prostředků ještě do konce 2002


27. 11. 2002

Ve Štýrsku bylo vyšetřeno 20 vzorků vody a 155 vzorků syrových a uzených ryb a rybích výrobků, a sice v době výroby a na konci doby minimální trvanlivosti. Stav u čerstvých a uzených ryb byl uspokojivý, pouze u rybích výrobků byly zjištěny ojedinělé nadlimitní hodnoty.


27. 11. 2002

Vyhláška č. 465/2002 Sb., kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů v potravinách a potravinových surovinách zcela nahrazuje původní vyhlášku 322/1999 Sb.


26. 11. 2002

Přírodní med je vhodným prostředkem k ošetřování poranění infikovaných bakteriemi senzitivními nebo rezistentními k antibiotikům.


26. 11. 2002

geneticky modifikované rostliny, nový postup k odstranění pozměněných genetických informací z dědičného materiálu


26. 11. 2002

Na trhu EU byly zjištěny potraviny – sýr s bylinkami, žabí stehýnka, pistáciové ořechy, žampiony, byliny a koření, marinované maso a drůbež, které buď byly ilegálně ozářeny, nebo ozářeny legálně, ale příslušně neoznačeny.


26. 11. 2002

Na trhu EU byly zjištěny potraviny – sýr s bylinkami, žabí stehýnka, pistáciové ořechy, žampiony, byliny a koření, marinované maso a drůbež, které buď byly ilegálně ozářeny, nebo ozářeny legálně, ale příslušně neoznačeny.


25. 11. 2002

Americká společnost pro veřejné zdraví schválila nový projekt na snižování obsahu soli/sodíku v průmyslově vyráběných hotových pokrmech a jídlech připravovaných v podnicích společného stravování s cílem snížit počet osob s vysokým krevním tlakem a následně i úmrtí na kardiovaskulární choroby.


25. 11. 2002

Úřad pro potravinové standardy Velké Británie (FSA) zveřejnil zprávu, podle které je množství cínu nalezené v potravinách konzervovaných v plechovkách nižší než před 5 lety a nižší než limitní hladina 200 mg/kg, kterou uvádí Nařízení o potravinách – 1992.


1 1 732 1 733 1 734 1 735 1 736 1 789