Bezpečnost potravin
20. 5. 2009

U 70 potravinových položek byl zjištěn obsah CoQ10 a byl stanoven jeho příjem stravou u japonské populace.


20. 5. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 20.5.2009.


20. 5. 2009

21. ročník ocenění udělovaného společností DuPont se uskuteční 28.5.2009. Vítězové soutěže z roku 2008.


20. 5. 2009

Pro nedostatek podkladů nemohl EFSA vydat stanovisko k použití bórem obohacených kvasinek v doplňcích stravy.


20. 5. 2009

Vyhláškou 127/2009 Sb. se mění některá ustanovení vyhlášky 38/2001 Sb.


20. 5. 2009

Pravidelný zpravodaj organizace Food Quality & Health shrnuje aktuální vědecké poznatky tykající se laboratorního zkoumání zdravotních dopadů bioprodukce.


19. 5. 2009

Informační server iDNES dává rady jak si správně poskládat jídelníček při delších výletech na kole.


19. 5. 2009

Nová vyhláška 128/2009 Sb. umožňuje přizpůsobení požadavků na některé potravinářské podniky, v nichž se zachází se živočišnými produkty.


19. 5. 2009

Časopis Kvalita potravin informuje o  normách k zajišťování bezpečnosti potravin.


19. 5. 2009

Vyhláška 129/2009 Sb. mění vyhlášku 291/2003 Sb. v souladu s evropskou směrnicí tak, že oblast působnosti se nevztahuje na zvířata v zájmovém chovu.


19. 5. 2009

V Německu se v potýkají s problémem přestavby klecových ustájení pro nosnice, protože přechodné období skončí již na konci letošního roku.


18. 5. 2009

Brazilští vědci zjistili, že ošetření některých plodin velmi malým množstvím glyfosátu zvyšuje rezistenci vůči chorobám a stimuluje růst.


1 989 990 991 992 993 1 804