Bezpečnost potravin
24. 6. 2009

Ačkoliv bezpečnost aspartamu byla potvrzena, v Británii zahajují studii zaměřenou výhradně na osoby uvádějící negativní reakce na toto sladidlo.


24. 6. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 23.6.2009.


24. 6. 2009

Regulace škůdců je důležitou součástí režimu zajišťování zdravých rostlin na území Společenství.


24. 6. 2009

Informace SZPI pro spotřebitele  o rizikových potravinách v letním období.


24. 6. 2009

Ekologicky obhospodařované plochy v Evropě nadále rostou, na vedoucí pozici je Itálie, Španělsko a Německo.


24. 6. 2009

Ve Francii byl učiněn první krok ke schválení sladidla Reb A. Komise požádala EFSA o nové posouzení.


24. 6. 2009

Aplikací bílkovinného přípravku z lupiny lze výrazně snížit podíl tuku v třeném nebo jemném pečivu při zachování senzorických vlastností.


23. 6. 2009

Němečtí vědci objevili, že dvě baktérie vyskytující se ve stájích pro dojnice Acinetobacter lwoffii a Lactococcus lactis stimulují u dětí imunitní odpověď.


23. 6. 2009

Vedou se spory kvůli údajnému obsahu extraktu z listů koky, z něhož nebyl odstraněn kokain. Úředně to však nebylo potvrzeno.


23. 6. 2009

Po výskytu nákazy virem hepatitidy E jsou spotřebitelé ve Francii nabádáni k řádnému ohřevu klobás s vepřovými játry.


23. 6. 2009

Výklad problematiky.


23. 6. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 22.6.2009.


1 970 971 972 973 974 1 804