Cost Action FA 0802. Zapojení ČR do projektu.
Uskuteční se ve Wageningenu (Nizozemí) ve dnech 6.–7.10.2009. Konference v rámci projektu EU: SAFEED–PAP.
Školící a konzultační středisko MZe pro zavádění HACCP při FPBT/VŚCHT pořádá na podzim 2009 několik kurzů pro SME.
Tisková zpráva SZPI ze dne 9.9.2009.
Vzdělávací materiál pro odborné školy zaměřené na poskytování stravovacích služeb.
Zpráva Výboru pro rezidua veterinárních léčiv ve Velké Británii za rok 2008. Výskyt případů ohrožujících lidské zdraví.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 7.9.2009.
Výsledky analýzy komerčních kečupů z hlediska textury a organoleptických vlastností.
Na jihozápadě Německa nyní vytváří zavíječ kukuřičný dvě generace ročně, které vedle stébel a listů poškozují také palice a vřetena.
V chovu skotu a ovcí je často podceňován problém výskytu parazitických kokcidií.
Podle porovnání provedeného World Action on Salt and Health se liší obsah soli u výrobků stejných značek v různých zemích.
Projekt zařazený do 7. rámcového programu je řešen v období 2008-2012. Jeho součástí je pracovní sekce WP 4 zaměřená na problematiku obalových materiálů, obsahu chemických látek a jejich migrace.