Food Market Institute zavedl do provozu zdokonalený on-line systém komunikace při stahování výrobku z trhu v USA s označením „Rapid Recall Exchange“.
Čeští rybáři přispívají ke zvýšení spotřeby sladkovodních ryb. Podzimní výlovy potvrzují dobrou kvalitu i velikost ryb.
Druh kávy, stupeň pražení a dekafeinace ovlivňují antibakteriální aktivitu kávy vůči Streptococcus mutans.
Tisková zpráva SZPI ze dne 9.11.2009.
Zpráva Evropské komise.
14. října 2009 uspořádal Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů České republiky tiskovou konferenci k události Světový den chleba.
Výživářský zázrak bude konečně na českém trhu – a v bio kvalitě.
Zástupci EFSA a experti členských států EU budou diskutovat o bezpečnosti aspartamu ve dnech 10.–11.11.2009 v Porto (Portugalsko).
Přehledový článek informuje o funkci a využití fluoridů v organismu, jejich výskytu v potravinách a ve vodě, o projevech nedostatku a nadbytku a o diskutabilní možnosti preventivního a terapeutického přídavku fluoridu.
4. vydání e-zpravodaje k výzkumnému projektu EU.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 6.11.2009.
Sborník abstraktů z mezinárodní konference, která se uskutečnila v Porto Carras (Řecko) ve dnech 23.–25.9.2009.