Bezpečnost potravin
27. 1. 2010

Toxiny plísně Aspergillus. Využití plísně Aspergillus k produkci aditiv do živočišných krmiv. 4. konference o aspergilóze.


27. 1. 2010

Představení výstupů úspěšného projektu EuroFIR (European Food Information Resource) se koná 25.3. 2010 v Muzeu přírodních věd v Bruselu.


27. 1. 2010

Trvanlivé sušené šunky mají výtečné senzorické vlastnosti i nutriční parametry.


27. 1. 2010

Natamycin (E 235) schválený pouze k povrchovému ošetření sýrů a uzenin neznamená podle úřadu EFSA při dodržení limitů riziko.


26. 1. 2010

Měkká voda odstraňuje z povrchu kuřat více bakterií než voda tvrdá a středně tvrdá. Volně přístupný časopis IJPS.


26. 1. 2010

Seminář se bude konat 3. března 2010 na MZLU Brno v období konání mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA.


26. 1. 2010

Připravovaná směrnice má odlišit konvenční nápoje od doplňků stravy a zabránit výrobcům obcházení předpisů o suplementech, o aditivech a o označování. Má se zabránit i přídavku přírodních látek, které však nemají statut GRAS.


26. 1. 2010

Panel EFSA posoudil použitelnost hydrogenovaného škrobového hydrolyzátu složeného z maltitolu, sorbitolu a vysokomolekulárních polyolů. Musí se vzít v úvahu laxativní účinek jako u jiných polyolů.


26. 1. 2010

V USA jsou vyvíjeny a ověřovány nové přenosné polní soupravy pro zjišťování antibiotik v prostředí.


26. 1. 2010

Houby dokáží potlačit účinek furanokumarinů, které zvyšují účinek léků po konzumaci grapefruitové šťávy.


25. 1. 2010

Důvodem je zvýšený výskyt patogenního mikroorganismu Listeria monocytogenes.


25. 1. 2010

Výrobky obsahují salmonelu.


1 906 907 908 909 910 1 804