Toxiny plísně Aspergillus. Využití plísně Aspergillus k produkci aditiv do živočišných krmiv. 4. konference o aspergilóze.
Představení výstupů úspěšného projektu EuroFIR (European Food Information Resource) se koná 25.3. 2010 v Muzeu přírodních věd v Bruselu.
Trvanlivé sušené šunky mají výtečné senzorické vlastnosti i nutriční parametry.
Natamycin (E 235) schválený pouze k povrchovému ošetření sýrů a uzenin neznamená podle úřadu EFSA při dodržení limitů riziko.
Měkká voda odstraňuje z povrchu kuřat více bakterií než voda tvrdá a středně tvrdá. Volně přístupný časopis IJPS.
Seminář se bude konat 3. března 2010 na MZLU Brno v období konání mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA.
Připravovaná směrnice má odlišit konvenční nápoje od doplňků stravy a zabránit výrobcům obcházení předpisů o suplementech, o aditivech a o označování. Má se zabránit i přídavku přírodních látek, které však nemají statut GRAS.
Panel EFSA posoudil použitelnost hydrogenovaného škrobového hydrolyzátu složeného z maltitolu, sorbitolu a vysokomolekulárních polyolů. Musí se vzít v úvahu laxativní účinek jako u jiných polyolů.
V USA jsou vyvíjeny a ověřovány nové přenosné polní soupravy pro zjišťování antibiotik v prostředí.
Houby dokáží potlačit účinek furanokumarinů, které zvyšují účinek léků po konzumaci grapefruitové šťávy.
Důvodem je zvýšený výskyt patogenního mikroorganismu Listeria monocytogenes.
Výrobky obsahují salmonelu.