Bezpečnost potravin
26. 3. 2010

Umožňuje zlepšit  hygienu rukou u zaměstnanců a návštěvníků zdravotnických a restauračních zařízení.


25. 3. 2010

Společná schůzka se uskuteční v Parmě (Itálie) dne 26.3.2010.


25. 3. 2010

Průběžně aktualizovaný seznam legislativních dokumentů. Nové rozhodnutí Komise 2010/169/EU z 19.3.2010.


25. 3. 2010

Touto problematikou se zabýval Stálý výbor pro potravinový řetězec a zdraví zvířat na zasedání 8.2.2010.


25. 3. 2010

Pracovní plán a plán managementu EFSA pro rok 2010.


25. 3. 2010

Limit 10 μg/kg byl splněn u téměř 94 % analyzovaných vzorků. Pochybnosti o praktikách některých podniků však vzbuzují extrémně vysoké hodnoty reziduí piperonylbutoxidu v ječmenu, nebo chlorpyrifos-metylu v pšenici.


24. 3. 2010

Prodává se v Nizozemí, zájem má Itálie. K bezpečnosti mořské vody jako potraviny se vyjádří EFSA.


24. 3. 2010

EU a USA hledají shodu pro posuzování dvouskořápkových měkkýšů. Nestejný přístup brání vzájemným exportům.


24. 3. 2010

Záznam ze zasedání SCFCAH dne 16.2.2010.


24. 3. 2010

Vědecké stanovisko EFSA.


24. 3. 2010

FDA schválil používání patentovaného kombinovaného postupu ošetření nízkokyselých potravin působením mikrovln o frekvenci 915 MHz.


23. 3. 2010

Během března 2010 se očekává revize stanoviska EFSA ohledně steviosidů jako sladidla a zvýrazňovače chuti.


1 885 886 887 888 889 1 804