Bezpečnost potravin
12. 4. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 15. týdnu 2010: 5.–11.4.2010 (v češtině).


12. 4. 2010

Úřad pro potraviny a veterinární záležitosti (FVO) zpřístupňuje klíčové informace o jednotlivých členských státech EU.


12. 4. 2010

Stanovisko EFSA k bezpečnosti přípravku  Finase® EC (6-fytáza) jako aditiva do krmiv pro výkrm krůt.


12. 4. 2010

Belgický doplněk s rýží fermentovanou červenou plísní může přijít na trh a nejedná se o  potravinu nového typu, protože v Itálii byl prodáván již před platností nařízení 258/97/ES.


9. 4. 2010

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování“.


9. 4. 2010

Uskuteční se v Porto (Portugalsko) ve dnech 5.–8.5.2010.


9. 4. 2010

Zájemci o problematiku plísní v potravinách si mohou objednat příručku na CD.


9. 4. 2010

Publikace Evropské komise vydaná JRC v roce 2009.


9. 4. 2010

Nová vysoce patogenní forma viru PRRS, která se již vyskytla ve více asijských zemích by podle farmářů mohla být zavlečena i do početních stavů prasat ve Velké Británii.


9. 4. 2010

Základní problémy potravinářské mykologie, plísně v potravinách, mykotoxiny.


9. 4. 2010

Z nařízení 852/2004/ES vychází směrnice vydaná Rakouským spolkovým ministerstvem zdravotnictví zdůrazňující povinnosti personálu týkající se jejich vlastního zdravotního stavu.


9. 4. 2010

Španělsko a Německo zpracovalo národní předpisy stanovující horní limity pro kofein (320 mg/l) a další složky energetických nápojů. Německý návrh poprvé obsahuje i definici těchto nápojů.


1 880 881 882 883 884 1 804