Bezpečnost potravin

Výživa a potraviny  2/2010

Vydáno: 9. 4. 2010
Autor:

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou "Zpravodaj pro školní stravování".

[http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/forejtova/vyziva2_2010.jpg]Výživa a potraviny – 2/2010
OBSAH:

Gabrovská, D., Rysová, J., Ouhrabková, J., Paulíčková, I., Vaculová, K., Prokeš, J., Němečková, L:
Využití bezpluchého ovsa v průmyslové výrobě i domácnosti
Prugar, J.:
Biopotraviny se prodírají kupředu – k uspokojení je ještě daleko
Kopec, K.:
Ředkev, všestranná zelenina – doma i ve vesmíru
Blattná, J.:
Jak je to s vitaminy v zimě?
Pokorná, J., Matějová, H.:
Pitný režim
Soukupová, V.:
Kontrola doplňků stravy s deklarovaným obsahem Echinacei
Kostelanská, M., Zachariášová, M., Malachová, A., Poustka, J., Hajšlová, J.:
Maskované mykotoxiny
Skácel, J.:
Historie čaje
Winklerová, D.:
„Energy drinks" a „Smart drinks"
Makrlíková, J.:
Povídání o javorovém sirupu
Štiková, O.:
Vývoj spotřeby nápojů v ČR

Příloha: Receptury pokrmů

[http://www.agronavigator.cz/UserFiles/Image/forejtova/skolnistravovani2_2010.jpg]Zpravodaj pro školní stravování – 2/2010
OBSAH:

Barevné jaro
Nabídka kursů
Mléko a mléčné výrobky ve spotřebním koši
Vejce
Nejčastější mýty o mléce
Upozornění
Pravda a mýty o pangasiu
Nutriční a gastronomické zásady sestavování jídelních lístků
Význam tavených sýrů ve výživě
Prezentace jídelních lístků a spotřebního koše na internetu

http://www.vyzivaspol.cz/