Bezpečnost potravin
6. 9. 2010

V období od prosince 2010 do února 2012 budou pořádány akce k jednotlivým skupinám zdravotních tvrzení. Britská federace výrobců podala stížnost ombutsmanovi ohledně nevyhovujícího průběhu schvalování tvrzení.


6. 9. 2010

Itálie předložila Komisi návrh národního předpisu se seznamem zakázaných bylinných extraktů.


6. 9. 2010

Zdokonalené metody pro stanovení mikrobiální kontaminace v potravinách a jejich vzájemné porovnání.


4. 9. 2010

Firma Actega vyřešila technologii zpracování termoplastického elastomeru Provalin a začala uvádět na trh víčka splňující migrační limity pro určité ftaláty.


3. 9. 2010

Informace Evropské komise o hygienických, veterinárních a fytosanitárních požadavcích CU.


3. 9. 2010

Vědecká stanoviska EFSA a rozhodnutí Komise týkající se autorizace GM potravin a krmiv.


3. 9. 2010

Dává členským státům větší volnost. Otázky a odpovědi k novému přístupu EU k pěstování GMO (v češtině).


3. 9. 2010

Francouzský úřad ASNES vydal další doporučení pro vyváženou spotřebu ryb bez rizika.


3. 9. 2010

Extrakt z mycelia černé čínské houby Lentinula edodes byl panelem NDA posouzen jako bezpečný.


2. 9. 2010

Přehled akcí s tématikou zemědělství, potravinářství a souvisejících oborů.


2. 9. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 1.9.2010.


2. 9. 2010

EFSA zamítl tvrzení o vlivu sójové bílkoviny na snižování LDL-cholesterolu v krvi.


1 841 842 843 844 845 1 803