Bezpečnost potravin
2. 6. 2011

Přehled akcí s tématikou zemědělství, potravinářství a souvisejících oborů.


2. 6. 2011

Publikace EFSA.


2. 6. 2011

Přehled EURL pro biologická rizika a jejich program práce pro rok 2011.


2. 6. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 2.6.2011.


2. 6. 2011

Vzorky z bio-okurek, odebrané u společnosti Country Life, neobsahovaly nebezpečný subtyp bakterie Escherichia coli.


2. 6. 2011

Ministryně zdravotnictví německé spolkové země Hamburk Prüfer-Storck oznámila 31. května 2011, že testy nepotvrdily kontaminaci dovážených španělských okurek nebezpečným typem střevní bakterie E.coli (EHEC), jak se úřady ve Spolkové republice Německo (SRN) dříve domnívaly.


2. 6. 2011

Laboratorní analýzy prokázaly nadlimitní množství chlormequatu v žitu z ekologické produkce. Téměř 120 tun této obiloviny bylo zadrženo a nedostalo se tak na trh.


2. 6. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 2. 6. 2011.


2. 6. 2011

Escherichia coli (velmi často jen zkráceně E. coli) je fakultativně anaerobní gramnegativní bičíkatá tyčinkovitá bakterie žijící v tlustém střevě teplokrevných živočichů. Je jedním z nejdůležitějších zástupců střevní mikroflóry a její přítomnost je nezbytná pro správný průběh trávicích procesů ve střevě.


2. 6. 2011

V posledních dnech čelíme vážné krizi. Mé myšlenky směřují k obětem a jejich rodinám a těm, kteří ztratili své nejbližší, jimž bych chtěl vyjádřit hlubokou soustrast.


1. 6. 2011

Mise FVO do Indie (listopad 2010) se zaměřila na kontrolu aflatoxinů v rýži basmati exportované do EU.


1. 6. 2011

Vědecké pokroky podporující bezpečnost a inovace. Berlín, 14.–16.11.2012.


1 782 783 784 785 786 1 803