Bezpečnost potravin
12. 8. 2011

V rámci výzkumu veřejného mínění ve čtyřech městech spolkové republiky Severní Porýní-Vesfálsko deklarovalo 54 % respondentů, že trpí intolerancí mléčného cukru.


11. 8. 2011

Zpráva SZPI ze dne 9. 8. 2011.


11. 8. 2011

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování“.


11. 8. 2011

Poškození organismu konzumací alkoholu je odvozeno od jeho metabolismu a látek při něm vznikajících.


11. 8. 2011

Evropská asociace výrobců vajec EEPA zpracovala manuál správné praxe pro vaječné produkty neurčené k přímé spotřebě (tekutá, zahuštěná, zmrazená či sušená vejce). Materiál vychází z nejaktuálnější legislativy.


11. 8. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 11. 8. 2011.


10. 8. 2011

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES.


10. 8. 2011

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství připravilo pro spotřebitele Den bezpečnosti potravin.


9. 8. 2011

Beta-glukan ze Sacharomyces cerevisiae je uznán za bezpečný obdobně jako již dříve hodnocené beta-glukany z jiných zdrojů.


9. 8. 2011

Evropský úřad pro bezpečnost potravin uzavřel hodnocení bezpečnosti geneticky modifikované odrůdy sóji 356043 společnosti Pioneer.


9. 8. 2011

Nově navrhované nařízení má zrušit a případně nahradit směrnice pro potraviny pro zvláštní výživové účely:  2009/39/ES, 92/52/EHS, 96/8/ES a nařízení 41/2009/ES. Pro většinou potravin dostačují předpisy o označování.


8. 8. 2011

Zdá, že se jedná o ekvivalent GEWR, který již je schválen jako potravinářské aditivum (E 445) od r. 1995. Poskytnuté podklady však látku GETOR dostatečně nespecifikují.


1 763 764 765 766 767 1 803