Bezpečnost potravin
29. 9. 2011

Projekt Colorspore (2008-2011) zkoumá bakterie rodu Bacillus z hlediska jejich bezpečnosti a  jako potenciální zdroj pro průmyslovou bioprodukci spor bohatých na karotenoidy odolné vůči kyselému prostředí žaludku.


27. 9. 2011

Byl zahájen pětiletý projekt v rámci 7. rámcového programu, při němž má být vytvořena a ověřena výživová pyramida pro osoby nad 65 let a stanoveny strategie pro zachování zdraví ve stáří. Na projektu se podílí 31 subjektů z EU, Švýcarska, Turecka a USA.


27. 9. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 27. 9. 2011.


27. 9. 2011

Americký mlékárenský průmysl protestuje proti zvýšeným požadavkům EU na testování reziduí léčiv, které vyplynuly z šetření provedeného evropským úřadem FVO.


26. 9. 2011

Informace Ministerstva zdravotnictví o nebezpečných výrobcích pro děti ve věku do 3 let.


26. 9. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 38. týdnu 2011: 19.9.–25.9. 2011 (v češtině).


26. 9. 2011

Ve dnech 12. – 13. 10. 2011 pořádá agentura Bridge2Food Europe v Amsterodamu konferenci zaměřenou na aspekty „zdravého stárnutí“.


23. 9. 2011

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování“.


23. 9. 2011

Úřad EFSA shrnul 5 050 údajů z 20 evropských států a za hlavní potravinové zdroje furanu označil kávu a potraviny pro kojence. Je nutné rozšířit spektrum monitorovaných potravin.


23. 9. 2011

Strava je zřejmě nejen jedním z faktorů ovlivňujících vznik Crohnovy choroby nebo ulcerózní kolitidy, ale může ovlivňovat i jejich průběh. U některých pacientů působí příznivě dieta s nízkým obsahem fermentovatelných oligo-, di- a mono-sacharidů a polyolů.


22. 9. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 22. 9. 2011.


22. 9. 2011

Zákaz dovozu zeleniny z Egypta v důsledku epidemie EHEC by v brzké době mohl být odvolán.


1 755 756 757 758 759 1 803