Tisková zpráva SVS ČR ze dne 20. 10. 2011.
Zpráva EFSA ze dne 19. 10. 2011.
Seminář se uskuteční 25. 10. 2011 na Veterinární a farmaceutické univerzitě Brno.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 19. 10. 2011.
Informační centrum bezpečnosti potravin zprovoznilo v říjnu 2011 RSS kanál pro rychlé a přehledné získávání aktuálních informací.
Úřad EFSA uznal tvrzení o účinku vitaminu D v prevenci zranění u starých osob, ale nepovažuje za prokázané tvrzení o účinku tripeptidů firmy Valio na udržování normálního tlaku a účinku polyfenolů z jablek firmy Diana Naturals’ na snížení postprandiální glykemické odezvy.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 41. týdnu 2011: 10.10.–16.10. 2011 (v češtině).
Po stažení specifických šarží výhonků a naklíčených semen řeckého sena dovezeného z Egypta a po omezení dovozu v souvislosti s výskytem E. coli 0104:H4 netrvá panel pro biologická rizika již na úplném odmítání konzumace těchto produktů bez tepelného ošetření.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 17. 10. 2011.
Směrnice podrobně rozpracovává pravidla pro kuchyně průmyslového charakteru, přičemž je v souladu s nařízením 852/2004/ES, včetně přílohy 2.
Změny po přijetí zákona č. 256/2011 Sb. ze dne 20. 7. 2011, který vstoupil v účinnost 1. 9. 2011.
Výzkumný projekt vývoje účinných trvalých antimikrobiálních nátěrů na povrchové plochy k usnadnění čištění potravinářských provozů.