Bezpečnost potravin
8. 4. 2013

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 14. týdnu 2013: 1.4.–7.4. 2013 (v češtině).


7. 4. 2013

Číselná označení, vybraných potravinářských předpisů EU, jejich názvy a odkazy na Věstník EU – stav k 31. 12. 2011 (1. část: obecné kapitoly, 2. část: jednotlivé komodity).


5. 4. 2013

Nařízení 208 – 211/2013/EU stanovují požadavky na sledovatelnost dodávek klíčků, na schvalování provozů, na osvědčení při dovozu, a dále na mikrobiologické kritérium.


5. 4. 2013

V Rakousku bude pro standardizaci kvality mléka s prodlouženou trvanlivostí zaveden limit β-laktoglobulinu rozpustného v kyselině (1800 mg/l ).


5. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 5. 4. 2013.


5. 4. 2013

ANSES zdůrazňuje rizika spojená s krmením kojenců nápoji jinými než mateřské mléko a náhražky mateřského mléka.


4. 4. 2013

Nařízení 244/2013/EU a 256/2013/EU doplňují fosforečnan vápenatý jako protispékavou látku a askorban sodný jako antioxidant do přílohy III nařízení 1333/2008/ES.


4. 4. 2013

Pro běžné konzumenty lovné zvěře nehrozí zvýšené zdravotní riziko z příjmu olova.


4. 4. 2013

Hlavním tématem Světového dne zdraví je vysoký krevní tlak.


4. 4. 2013

Vědecký časopis pro odborníky bezpečnosti a kvality potravin z celého světa.


3. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 3. 4. 2013.


3. 4. 2013

Konečný termín pro poskytnutí dat je 31. 7. 2013.


1 660 661 662 663 664 1 802