Bezpečnost potravin
10. 4. 2013

Infekční onemocnění způsobené bakteriemi Campylobacter a E. coli narůstají, zatímco případů nákaz bakterií Salmonella ubývá.


10. 4. 2013

Cílem projektu Nutrimenthe je proniknout do mechanismů rizik a přínosů určitých živin a složek ovlivňujících mentální vlastnosti dětí.


9. 4. 2013

Rozsah a výsledky průzkumu výskytu původců růžovění klasů pšenice (Fusarium spp.) u pšenice ozimé prováděného SRS a VÚRV, v.v.i. v roce 2012


9. 4. 2013

Analýzy provedené v r. 2010 v USA potvrdily, že obsah cholesterolu ve vejcích se vlivem krmiv během 10 let o 12 % snížil, obsah vitaminu D se o 60 % zvýšil.


9. 4. 2013

Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 4. 2013.


9. 4. 2013

Vědecká práce EFSA související s letošním tématem Světového dne zdraví: vysokým krevním tlakem.


9. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9. 4. 2013.


8. 4. 2013

Nařízením 270/2013/EU se mění četnost kontrol při dovozu bylin z Thajska. Nařízením 91/2013/EU se stanovují podmínky pro produkty z Ghany, Indie a Nigérie.


8. 4. 2013

Popis činností jednotlivých odborných útvarů SRS, rozsahy prováděných úředních kontrol, plánované počty kontrol.


8. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 8. 4. 2013.


8. 4. 2013

Informace SZÚ k bezpečnosti koňského masa s pozitivním nálezem veterinárního léčiva phenylbutazonu.


8. 4. 2013

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 14. týdnu 2013: 1.4.–7.4. 2013 (v češtině).


1 659 660 661 662 663 1 802