Bezpečnost potravin
19. 4. 2013

Analytickými metodami byla potvrzena první epidemie způsobená otravou ciguatoxiny po konzumaci ryb v Německu.


18. 4. 2013

Jako nedostatečně prokázaná nebo nevhodná byla posouzena tvrzení: o beta-glukanu Yestimun, EPA a porovnávací tvrzení o fytostanolech.


18. 4. 2013

Kombinací ultrazvuku a praní v chlorovaném prostředku lze snížit kontaminaci E. coli 0157:H7 na listech špenátu.


16. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 15. 4. 2013.


16. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16. 3. 2013.


16. 4. 2013

Úřady EU považují fenylbutazon detekovaný v koňském mase za velmi nízké riziko a důvod k obavám konzumentů.


16. 4. 2013

Tisková zpráva SRS ze dne 8. 4. 2013.


15. 4. 2013

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 15. týdnu 2013: 8.4.–14.4. 2013 (v češtině).


15. 4. 2013

Informační centrum bezpečnosti potravin nabízí spotřebitelům nové publikace, které vydala Česká technologická platforma pro potraviny.


12. 4. 2013

Pivo se vyznačuje vysokým obsahem křemíku, který však zásadně závisí na použitých surovinách a výrobních postupech. Nejvýznamnějším zdrojem je ječný slad, zásadní význam má rmutovací postup.


12. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 11. 4. 2013.


12. 4. 2013

Informace o možném přenosu viru hepatitidy E z nedostatečně tepelně zpracovaného vepřového masa.


1 657 658 659 660 661 1 802