Analytickými metodami byla potvrzena první epidemie způsobená otravou ciguatoxiny po konzumaci ryb v Německu.
Jako nedostatečně prokázaná nebo nevhodná byla posouzena tvrzení: o beta-glukanu Yestimun, EPA a porovnávací tvrzení o fytostanolech.
Kombinací ultrazvuku a praní v chlorovaném prostředku lze snížit kontaminaci E. coli 0157:H7 na listech špenátu.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 15. 4. 2013.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16. 3. 2013.
Úřady EU považují fenylbutazon detekovaný v koňském mase za velmi nízké riziko a důvod k obavám konzumentů.
Tisková zpráva SRS ze dne 8. 4. 2013.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 15. týdnu 2013: 8.4.–14.4. 2013 (v češtině).
Informační centrum bezpečnosti potravin nabízí spotřebitelům nové publikace, které vydala Česká technologická platforma pro potraviny.
Pivo se vyznačuje vysokým obsahem křemíku, který však zásadně závisí na použitých surovinách a výrobních postupech. Nejvýznamnějším zdrojem je ječný slad, zásadní význam má rmutovací postup.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 11. 4. 2013.
Informace o možném přenosu viru hepatitidy E z nedostatečně tepelně zpracovaného vepřového masa.