Brix, stupeň zralosti ovoce, senzorické vlastnosti
dietetický nikotin, čeleď lilkovitých, kotinin-biomarker expozice tabákovému kouři, kotinin v potravinách
MŽP ČR, náhrada vyhlášky 305/1998, zásady OECD, zkoušení chemických přípravků
MŽP ČR, náhrada vyhlášky 305/1998, zásady OECD, zkoušení chemických přípravků
rizikové potraviny, způsob uchovávání, zmrzlina, masné výrobky, vejce, ovoce, tepelná úprava masitých pokrmů, nejčastější prohřešky
funkční potravina, fermentovaný mléčný nápoj, Lactobacillus helveticus, tripeptidy, inhibitor ACE, snížení krevního tlaku, klinické studie
alergie z potravin, burské oříšky, vejce, pečivo, mražené krémy, cukrovinky, dobrá výrobní praxe
česká společnost Sante, sójový výrobek se 4 % GMO, export, Polsko, nařízení EU
testování rizika GMO pro alergiky, stanoveny limitní hodnoty pro olovo, kadmium a aflatoxiny, zamítnuty růstové hormony
BSE, hovězí maso z biofarem a mlékařských farem, biohovězí, hovězí maso Angus
ovocné šťávy, E.coli, Salmonella, dvouminutové opracování 615 MPa + 15°C
obchodní řetězce, Slovensko, karcinogenní látky, dodávky z asijských zemí, Státní veterinární služba SR, kontrola