tepelné opracování kukuřice ve všech formách zvyšuje celkovou antioxidační schopnost a hladinu fenolových sloučenin, nejvyšší nárůst u kyseliny ferulové
přírodní derivát cholesterolu z jater žraloka máčky skvrnité, omezení chuti k jídlu, úbytek tuku, bez vedlejších účinků
přechodná lhůta pro limity pro salát končí v r. 2005, přechodná lhůta pro špenát trvá
bakterie způsobující infekce močových cest (UTI), rezistence vůči antibiotikům, klikvová šťáva zabraňuje uchycování bakterií v močových cestách, prevence UTI, další výzkumy
příznivý vliv na četnost vyprazdňování a konzistenci stolice, lepší složení střevní mikroflóry
léčba makulární degenerace, luteinový suplement s obsahem vitaminu E, Zn, Se a kyseliny dokosahexaenové (DHA)
obiloviny, kukuřice, fuzária, mykotoxiny, ochranná opatření
hlavní produkční země EU, parametry pro určení ceny
zmírňování účinků chemoterapie a radioterapie, širokospektrý antioxidant, patentovaný postup extrakce, kůra borovice Pinus radiate
britský Úřad pro potravinové standardy, návrh směrnice o prodeji výrobků s kava kava, toxické účinky, případy poškození zdraví
flavony, flavonoly, snížení rizika výskytu srdečního infarktu
růstový hormon MPA v zemích EU, v ČR MPA nepovolen pro výrobu potravin, prověřování dovozu podezřelých potravin