Bezpečnost potravin
17. 8. 2002

tepelné opracování kukuřice ve všech formách zvyšuje celkovou antioxidační schopnost a hladinu fenolových sloučenin, nejvyšší nárůst u kyseliny ferulové


14. 8. 2002

přírodní derivát cholesterolu z jater žraloka máčky skvrnité, omezení chuti k jídlu, úbytek tuku, bez vedlejších účinků


8. 8. 2002

přechodná lhůta pro limity pro salát končí v r. 2005, přechodná lhůta pro špenát trvá


6. 8. 2002

bakterie způsobující infekce močových cest (UTI), rezistence vůči antibiotikům, klikvová šťáva zabraňuje uchycování bakterií v močových cestách, prevence UTI, další výzkumy


5. 8. 2002

příznivý vliv na četnost vyprazdňování a konzistenci stolice, lepší složení střevní mikroflóry


3. 8. 2002

léčba makulární degenerace, luteinový suplement s obsahem vitaminu E, Zn, Se a kyseliny dokosahexaenové (DHA)


3. 8. 2002

obiloviny, kukuřice, fuzária, mykotoxiny, ochranná opatření


3. 8. 2002

hlavní produkční země EU, parametry pro určení ceny


2. 8. 2002

zmírňování účinků chemoterapie a radioterapie, širokospektrý antioxidant, patentovaný postup extrakce, kůra borovice Pinus radiate


1. 8. 2002

britský Úřad pro potravinové standardy, návrh směrnice o prodeji výrobků s kava kava, toxické účinky, případy poškození zdraví


1. 8. 2002

flavony, flavonoly, snížení rizika výskytu srdečního infarktu


31. 7. 2002

růstový hormon MPA v zemích EU, v ČR MPA nepovolen pro výrobu potravin, prověřování dovozu podezřelých potravin


1 1 796 1 797 1 798 1 799 1 800 1 819