Bezpečnost potravin
30. 10. 2002

škodlivé antibiotikum, škodlivé štěpné produkty, drůbež, Čína, nová metoda stanovení


30. 10. 2002

škodlivé antibiotikum, škodlivé štěpné produkty, drůbež, Čína, nová metoda stanovení


30. 10. 2002

vliv výživových doplňků: gingko biloba, ginseng, česnek, vitamin E, rybí olej a koenzym Q10 na ředění krve, společný účinek výživových doplňků a léků není dosud znám


30. 10. 2002

bezpečnost potravin, chléb, křupavý chléb, různé typy bramborových výrobků


30. 10. 2002

bezpečnost potravin, chléb, křupavý chléb, různé typy bramborových výrobků


30. 10. 2002

japonská společnost pro potraviny, enzym syntáza, mechanismus vzniku slzotvorné látky, potlačení existujícícho genu


30. 10. 2002

porcované bylinné a léčivé čaje, devět druhů  (rooibos, ženšen, zázvor, bezinky atd.), speciální balení


29. 10. 2002

funkční vlastnosti škrobu stejné jako u želatiny, zvyšování stability výrobku a zamezení jeho rozvrstvování, možnost výroby „na míru“, odpovídá požadavkům na košer, halal a vegetariánské výrobky


29. 10. 2002

bezpečnost potravin, FAO, WHO, soustředění informací, diskusní fórum


28. 10. 2002

antioxidační schopnosti lykopenu, nejlepším zdrojem lykopenu jsou zpracovaná rajčata a vodní melouny, snižování rizika srdečních onemocnění a rakoviny, nová kuchařka, pokrmy z rajčat


25. 10. 2002

AACC, nová publikace, cereální věda a technologie, nutriční hodnota cereálií, celozrnné potraviny, požadavky spotřebitelů, legislativní otázky, zdravotní účinky, vývoj a výzkum v cereální oblasti


25. 10. 2002

obsah cukru snížený o 50 %, náhrada 25 % cukru vlákninou, inulin a oligofruktóza společnosti Orafti, vláknina nové generace


1 1 773 1 774 1 775 1 776 1 777 1 819