škodlivé antibiotikum, škodlivé štěpné produkty, drůbež, Čína, nová metoda stanovení
škodlivé antibiotikum, škodlivé štěpné produkty, drůbež, Čína, nová metoda stanovení
vliv výživových doplňků: gingko biloba, ginseng, česnek, vitamin E, rybí olej a koenzym Q10 na ředění krve, společný účinek výživových doplňků a léků není dosud znám
bezpečnost potravin, chléb, křupavý chléb, různé typy bramborových výrobků
bezpečnost potravin, chléb, křupavý chléb, různé typy bramborových výrobků
japonská společnost pro potraviny, enzym syntáza, mechanismus vzniku slzotvorné látky, potlačení existujícícho genu
porcované bylinné a léčivé čaje, devět druhů (rooibos, ženšen, zázvor, bezinky atd.), speciální balení
funkční vlastnosti škrobu stejné jako u želatiny, zvyšování stability výrobku a zamezení jeho rozvrstvování, možnost výroby „na míru“, odpovídá požadavkům na košer, halal a vegetariánské výrobky
bezpečnost potravin, FAO, WHO, soustředění informací, diskusní fórum
antioxidační schopnosti lykopenu, nejlepším zdrojem lykopenu jsou zpracovaná rajčata a vodní melouny, snižování rizika srdečních onemocnění a rakoviny, nová kuchařka, pokrmy z rajčat
AACC, nová publikace, cereální věda a technologie, nutriční hodnota cereálií, celozrnné potraviny, požadavky spotřebitelů, legislativní otázky, zdravotní účinky, vývoj a výzkum v cereální oblasti
obsah cukru snížený o 50 %, náhrada 25 % cukru vlákninou, inulin a oligofruktóza společnosti Orafti, vláknina nové generace