Nová technologie zamezuje v kelímcích vydělování syrovátky na povrchu jogurtu, které jinak spotřebitelé považují za zhoršení kvality výrobku.
Injekční aplikací Escherichia coli, Salmonella, Campylobacter, Staphylococcus a Listeria slepicím se ve žloutku vajec akumulují vytvořené protilátky.
Výsledky monitoringu ukázaly, že ve dvanácti zemích EU se nitrofurany nepoužívají. Pozitivní nálezy byly zjištěny u masa z Portugalska (10 %), Itálie (1%) a Řecka (1 %).
SÚJB: nedošlo k ozáření pracovníků nad stanovené limity. Následky povodní žádné.
Postup výroby předpečeného pečiva (pre-baked), které se ve zmrazeném stavu dodává do prodejen, kde se dopéká během ca 10 minut bezprostředně před prodejem.
Společnost Novozymes uvedla na trh nový enzymový preparát pro pekaře s účinností běžně dostupných glukosaoxidáz, ale s výrazně nižší cenou.
Předmětem projektu Evropské komise je vývoj ß-glukanových preparátů z ovsa a ječmen a jejich využití při výrobě nových funkčních potravin.
Nebezpečné látky v lidském organizmu pocházejí z masa ledních medvědů, tuleňů a velryb. Obyvatelé Grónska budou nuceni změnit své stravovací návyky, aby se vyhnuli možným zdravotním rizikům, jako je např. genetické poškození nebo snížení plodnostia dopady civilizačních chorob, jako je onemocnění srdce, cukrovka nebo obezita. ŽP, lidské zdraví
8 českých institucí, které se zabývají bezpečností potravin. Důsledkem zlepšeného monitoringu zemědělství pak bylo například masivní odhalování BSE a postup při dioxinové aféře nebo drůbeží chřipce. ČSZPI, ČIŽP, SZPI, NAGREF, EK, Phare, SVS, ÚKZÚZ, MZd, SRS, GŘC, SÚJB
8 českých institucí, které se zabývají bezpečností potravin. Důsledkem zlepšeného monitoringu zemědělství pak bylo například masivní odhalování BSE a postup při dioxinové aféře nebo drůbeží chřipce. ČSZPI, ČIŽP, SZPI, NAGREF, EK, Phare, SVS, ÚKZÚZ, MZd, SRS, GŘC, SÚJB
Postupy autorizace a monitorování GM potravin a krmiv stanoví nová legislativa, která se bude týkat i systému označování výrobků obsahujících GMO.
Potravinový doplněk užívaný v redukčních dietách a jako podpůrný prostředek pro nárůst svalové hmoty obsahující pikolinát chromu je podezírán z vyvolávání genetických mutací a poškozování DNA.