Bezpečnost potravin
5. 3. 2009

Příchod krize se v závěru loňského roku odrazil i ve snížení výdajů českých domácností za potraviny.


5. 3. 2009

Vítězem kategorie „bio výrobky pro gastronomii“ v 7. ročníku soutěže Česká biopotravina roku 2008 byly na veletrhu G+H v Brně vyhlášeny „Bio brambory vařené vakuované“, vyráběné panem Josefem Sklenářem z Biofarmy Sasov u Jihlavy.


5. 3. 2009

V podnicích s čistě rostlinnou výrobou bez pravidelného organického hnojení je při hnojení řepky bórem na list potřeba přihlédnout také k potřebě dalších esenciálních mikroelementů, zvláště manganu a molybdenu.


5. 3. 2009

Odrůda ovsa ’Dominik’ je rezistentní proti nejčastějším cystotvorným háďátkům na obilovinách Heterodera avenae a H. filipjevi.


5. 3. 2009

V Bruselu pořádá Agra Informa ve dnech 31. 3. – 1. 4. 2009 18. výroční konferenci European Food Law s názvem „Food Labelling + Health Claims“.


5. 3. 2009

Podle úřadu EFSA by L-methionáty vápenatý a hořečnatý mohly znamenat riziko, ale proti přípravku „OptiZinc“ nejsou výhrady.


5. 3. 2009

Výsledky průzkumu agentury STEM/MARK.


5. 3. 2009

Na veletrhu Biofach 2009 přednesli experti z ZMP výsledky analýzy skutečného podílu bioproduktů na trhu s agrárními komoditami a potravinami.


4. 3. 2009

V Rakousku vyvinuli citlivou metodu (LC/MS-MS) pro stanovení reziduí antibiotika v plodech v důsledku ošetření stromů proti bakteriální spále. Legislativní limit pro streptomycin v jablkách je 10 μg/kg.


4. 3. 2009

Podle tiskové zprávy společnosti BASF lze první kukuřici na světě tolerantní vůči suchu očekávat již začátkem příštího desetiletí.


4. 3. 2009

Studie Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a Výzkumného ústavu rybářského a hydrobiologického.


4. 3. 2009

Výtah z volného překladu, který je určený  k obecné  informaci, pro vlastní, individuální potřebu, nikoli pro komerční užití.


1 1 026 1 027 1 028 1 029 1 030 1 804