Bezpečnost potravin
23. 3. 2009

Zemědělský výbor EP schválil minimální velikost písma, povinnou deklaraci původu hlavních zemědělských surovin v potravině a další pravidla, která mají být obsažena v nařízení o informacích na balených potravinách.


23. 3. 2009

Podle stanoviska EFSA by mělo být zvířatům chovaným pro produkci jater a vajec podáváno poloviční množství vitaminu A.


23. 3. 2009

Brambory jsou nejvýznamnější britskou plodinou a jejich vyloučení z vládní kampaně Five A Day je v rozporu s jejich značnými výhodami pro lidské zdraví.


23. 3. 2009

Příklad nové možnosti odbytu mléka z Itálie může být inspirativní i pro české chovatele dojnic.


20. 3. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 19.3.2009.


20. 3. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 19.3.2009.


20. 3. 2009

Pilulky a prostředky na hubnutí nemohou nikdy dosáhnout stejného výsledku, jaký přináší změna životního stylu, nebo jej dokonce nahradit.


20. 3. 2009

DG SANCO předložil členským státům k projednání limity pro sůl, nasycené tuky a cukr pro jednotlivé skupiny potravin, jejichž cílem je uvádět tvrzení jen na potravinách splňujících požadavky na zdravou výživu. Termín podání do Parlamentu je ohrožen.


19. 3. 2009

Výsledky studie zaměřené na výskyt rakoviny u vegetariánů.


19. 3. 2009

Organizace Slow Food vznikla jako reakce na otevírání občerstvovacích zařízení typu „Fast Food“.


19. 3. 2009

Veletrh, kde je možné shlédnout produkty Slow Food v celoevropském kontextu, proběhne 2.-5. dubna 2009 ve Stuttgartu.


19. 3. 2009

Častý výskyt včel v blízkosti housenek škodících na zelenině a polních plodinách vede k trvalému stresu, který se projeví sníženým příjmem potravy.


1 1 017 1 018 1 019 1 020 1 021 1 804