Bezpečnost potravin
1. 4. 2009

Stanovisko EFSA k bezpečnosti a účinnosti guanidinoctové kyseliny (nutričnímu aditivu).


1. 4. 2009

Rostlinné fytosteroly zabraňují vstřebávání cholesterolu do krevního oběhu.


1. 4. 2009

Ačkoli prodej GM osiva je v Polsku zakázán, je povolena propagace GMO a GM kukuřice se nelegálně pěstuje.


1. 4. 2009

Expertní komise BMVEL by nyní měla vypracovat orientační rámec pro stanovení kvality napájecí vody pro prasata.


1. 4. 2009

Z testovaných médií je pro tvorbu biofilmu optimální peptonová voda obsahující 0,05 % glukózy a teplota 30 °C. Odstranění biofilmu je obtížné, obvyklé desinfekční prostředky ale mohou zabránit následnému růstu.


1. 4. 2009

Podle nyní zveřejněných výsledků aktuálního genetického výzkumu je 62 procent slepic domácích plemen v Indonésii rezistentních vůči virovému kmenu H5N1 ptačí chřipky.  


1. 4. 2009

Evropská mlékářská asociace prosazuje zvýšení navržených limitů pro sůl v sýrech a másle a pro nasycené tuky v mléčných výrobcích a sýrech.


1. 4. 2009

Nové výsledky výzkumu kvality.


31. 3. 2009

Stanovisko EFSA vydané na základě pilotního projektu provedeného na Kypru.


31. 3. 2009

Jaké benefity přináší přídavek rostlinného tuku nebo náhrada mléčného tuku v potravině?


31. 3. 2009

Nařízení 182/2009/ES mění nařízení 1019/2002 o obchodních normách pro olivový olej. Od 1. 7. 2009 začnou platit změny týkající se označování původu a dalších ustanovení.


31. 3. 2009

Rakousko ohlásilo Komisi úmysl stanovit limit pro obsah trans-mastných kyselin v potravinách limit 2 g/100 g platný s výjimkou potravin s méně než 20 % tuku vyrobených z určitých surovin. Opatření se nemá vztahovat na přirozeně se vyskytující trans-mastné kyseliny. 


1 1 011 1 012 1 013 1 014 1 015 1 804