Bezpečnost potravin
6. 5. 2009

Je apelováno na zveřejňování přiměřených a komplexních informací v případě výskytu rizika z potravin.


6. 5. 2009

K ochraně před plísněmi v pečiva lze použít např. přípravek Nabitor, rozinkový koncentrát, extrakt z rozmarýnu Inolens nebo řadu přípravků na bázi enzymů.


5. 5. 2009

Vzhledem k nedostatku času v postřikové sezóně se v Německu aplikují fungicidy také v noci. Kromě předností však existují i závažné nedostatky.


5. 5. 2009

Brambory mají vysokou potřebu hořčíku. V případě nižší zásobenosti je třeba aplikovat hořečnatá hnojiva.


5. 5. 2009

Výsledky aktuálního nizozemského výzkumu prokázaly, že příjem stravy bohaté na akrylamid nezvyšoval u mužů riziko onemocnění rakovinou plic.  


5. 5. 2009

V kanadské provincii Alberta došlo k přenosu infekce chřipkového viru H1N1 z člověka, který se vrátil z cesty po Mexiku, na prase.  


5. 5. 2009

Činidla na bázi nisinu a chitosanu vykazují široký baktericidní a bakteriostatický účinek.


4. 5. 2009

Nové nařízení harmonizující pravidla pro enzymy v potravinách v celém Společenství se začne uplatňovat po zpracování a vydání pozitivního seznamu asi v r. 2014.


4. 5. 2009

V rámci programu “Zaměřeno na školní mléko“ se v Porýní –Westfálsku  provádí průzkum vlivů na spotřebu. Největším producentem školního mléka v této spolkové zemi je Campina.


4. 5. 2009

Přihlášku lze podat do 15.6.2009.


4. 5. 2009

EFSA uveřejnil čtyři první stanoviska ke kouřovým aromatům. Vytváření pozitivního seznamu kouřových aromat.


4. 5. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 30.4.2009.


1 995 996 997 998 999 1 804