Je apelováno na zveřejňování přiměřených a komplexních informací v případě výskytu rizika z potravin.
K ochraně před plísněmi v pečiva lze použít např. přípravek Nabitor, rozinkový koncentrát, extrakt z rozmarýnu Inolens nebo řadu přípravků na bázi enzymů.
Vzhledem k nedostatku času v postřikové sezóně se v Německu aplikují fungicidy také v noci. Kromě předností však existují i závažné nedostatky.
Brambory mají vysokou potřebu hořčíku. V případě nižší zásobenosti je třeba aplikovat hořečnatá hnojiva.
Výsledky aktuálního nizozemského výzkumu prokázaly, že příjem stravy bohaté na akrylamid nezvyšoval u mužů riziko onemocnění rakovinou plic.
V kanadské provincii Alberta došlo k přenosu infekce chřipkového viru H1N1 z člověka, který se vrátil z cesty po Mexiku, na prase.
Činidla na bázi nisinu a chitosanu vykazují široký baktericidní a bakteriostatický účinek.
Nové nařízení harmonizující pravidla pro enzymy v potravinách v celém Společenství se začne uplatňovat po zpracování a vydání pozitivního seznamu asi v r. 2014.
V rámci programu “Zaměřeno na školní mléko“ se v Porýní –Westfálsku provádí průzkum vlivů na spotřebu. Největším producentem školního mléka v této spolkové zemi je Campina.
Přihlášku lze podat do 15.6.2009.
EFSA uveřejnil čtyři první stanoviska ke kouřovým aromatům. Vytváření pozitivního seznamu kouřových aromat.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 30.4.2009.