Ve švédském potravinovém kodexu je zakotveno 9 relativně obecných zdravotních tvrzení, která bude zřejmě nutno revidovat.
Evropská komise vyhlašuje mezinárodní soutěž pro studenty a absolventy výtvarných škol o návrh jednotného evropského loga pro produkty ekologického zemědělství.
Výsledky studií prováděných v okrese Šumperk a v Olomouci potvrdily vliv obezity jako rizikového faktoru především karcinomu ledvin, kolorekta a endometria.
Přednáška z konference Functional Dairy Foods 2009 shrnuje informace o příznivých výživových vlastnostech jednotlivých bílkovin a peptidů.
Seminář organizovaný MZe a ČZU se koná 17. 5. 2009 v Praze. Přihlášky do 10. 5.
Francouzský vědec Jean-Michel Lecerf shrnul nejnovější výsledky výzkumu týkající se vzájemného vztahu mezi příjmem mastných kyselin v potravě a rizikem výskytu kardiovaskulárních onemocnění.
Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 18. týdnu 2009: 27.–3. 5. 2009 (v češtině).
Jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin. Kniha autorky doc. Ing. J. Dostálové, CSc..
Projekt VŠCHT, podporovaný MŠMT.
Surimi krabí tyčinky se vyrábí z rybího masa. Správné označování výrobků.
Výběr z informačního letáku SZÚ.