Bezpečnost potravin
7. 5. 2009

Ve švédském potravinovém kodexu je zakotveno 9 relativně obecných zdravotních tvrzení, která bude zřejmě nutno revidovat.


7. 5. 2009

Evropská komise vyhlašuje mezinárodní soutěž pro studenty a absolventy výtvarných škol o návrh jednotného evropského loga pro produkty ekologického zemědělství.


7. 5. 2009

Výsledky studií prováděných v okrese Šumperk a v Olomouci potvrdily vliv obezity jako rizikového faktoru především karcinomu ledvin, kolorekta a endometria.


7. 5. 2009

Přednáška z konference Functional Dairy Foods 2009 shrnuje informace o příznivých výživových vlastnostech jednotlivých bílkovin a peptidů.


7. 5. 2009

Seminář organizovaný MZe a ČZU se koná 17. 5. 2009 v Praze. Přihlášky do 10. 5.


7. 5. 2009

Francouzský vědec Jean-Michel Lecerf shrnul nejnovější výsledky výzkumu týkající se vzájemného vztahu mezi příjmem mastných kyselin v potravě a rizikem výskytu kardiovaskulárních onemocnění.     


6. 5. 2009

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES.


6. 5. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 18. týdnu 2009: 27.–3. 5. 2009 (v češtině).


6. 5. 2009

Jak zacházet s potravinami při přípravě pokrmů, aby byla zajištěna jejich hygienická nezávadnost, dobrá stravitelnost a využitelnost i obsah živin. Kniha autorky doc. Ing. J. Dostálové, CSc..


6. 5. 2009

Projekt VŠCHT, podporovaný MŠMT.


6. 5. 2009

Surimi krabí tyčinky se vyrábí z rybího masa. Správné označování výrobků.


6. 5. 2009

Výběr z informačního letáku SZÚ.


1 994 995 996 997 998 1 804