Bezpečnost potravin
13. 5. 2009

Železo má mj. význam pro růst a vývoj dětí, imunitu, výkonnost, termoregulaci. Je vysvětlen princip absorpce a metabolismu, uvedeny projevy nadbytku a nedostatku železa a diskutují se preventivní a terapeutické aspekty suplementace.


13. 5. 2009

Nová zelenina BIMI vznikla křížením mezi zelím pekingským a brokolicí a vyniká vysokým obsahem antioxidantů.


13. 5. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 12.5.2009.


13. 5. 2009

Příčinou podprůměrných výnosů řepky ve Velké Británii jsou dva nově objevené druhy hub.


12. 5. 2009

Novinky na portálu APIC-AK (4.–11.5.2009).


12. 5. 2009

EFSA zdvojnásobil počet výstupů v roce 2008 a rozšiřuje vědeckou spolupráci.


12. 5. 2009

EFSA vydal přechodný limit pro obsah nikotinu ve volně rostoucích houbách.


12. 5. 2009

Stanovisko COT k riziku, které představují pyrrolizidinové alkaloidy v mléku.


12. 5. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 12.5.2009.


12. 5. 2009

Stanovisko COT k vlivu glukosaminu na vznik zánětu jater.


12. 5. 2009

Nejnovější výzkumy neprokázaly souvislost mezi příjmem nitrátů ze zeleniny a onemocněním rakovinou. Dokonce i velmi vysoké množství nitrátů může vykazovat příznivé zdravotní účinky.


12. 5. 2009

Estery glycidolu a mastných kyselin (1-monoacylglyceroly) byly zjištěny v rafinovaných rostlinných tucích na bázi palmového oleje použitých k výrobě kojenecké výživy.


1 992 993 994 995 996 1 804