Britský úřad FSA zjistil v kuřecím mase přítomnost neoznačených bílkovinných hydrolyzátů z vepřového a hovězího, které slouží k zvýšení vaznosti vody.
EFSA považuje za bezpečný přídavek glukosamin-hydrochloridu z Aspergillus niger v množství 750 mg/den do některých výrobků určených dospělým osobám.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 29.6.2009.
Vědecké stanovisko EFSA k původci brucelózy prasat (Brucella suis).
Výskyt vybraných infekcí v květnu 2009 a porovnání s předchozímí roky. Zdroj SZÚ.
Na základě současných zkušeností EFSA aktualizuje návod na podávání žádostí. Závěry technické schůzky EFSA a průmyslu. Brusel, 15.6.2009.
41. zasedání Správní rady EFSA se uskutečnila dne 18.6.2009 v Aténách.
Výrobek na bázi nanotechnologie je určen k nátěrům úlů. Řada pozitivních vlastností má napomoci ochraně včelstev před vymíráním.
Nejlepší studentská vědecká práce v oboru analytické chemie v soutěži O cenu firmy Merck 2007. Porovnání piv podle antioxidační aktivity.
Proti molům je účinná především prevence, feromonové lapače, a správné skladování potravin .
Sekce pro biopotraviny při Potravinářské komoře ČR na svém zasedání v červnu odsouhlasila strategický dokument pro další rozvoj biopotravinářského sektoru v České republice s názvem Vize BIO 2012.
Postup vypracovaný v USA. Výzkumný projekt financovaný ministerstvem zemědělství (USDA).