Bezpečnost potravin
30. 7. 2009

Zařízení a systém hygieny při výrobě technologického ledu.


30. 7. 2009

Vyhláškou 213/2009 Sb. se s účinností od 20. července 2009 mění vyhláška 136/2004 Sb.


30. 7. 2009

Australská společnost BiOnyc zavedla patentovaný kontinuální proces fermentace k výrobě inaktivovaných kvasnic, autolyzátů a extraktů bohatých na živiny.


30. 7. 2009

Green marketing ve spolupráci s Českým a slovenským odborným nakladatelstvím právě vydává další aktualizované vydání ročenky Český trh s biopotravinami 2009.


29. 7. 2009

Důvodem je stav hygienické praxe v australském průmyslu zpracování klokaního masa.


29. 7. 2009

Základní typy droždí, na co si dát pozor, nejčastější nedostatky.


29. 7. 2009

Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravováníˇ.


29. 7. 2009

v Queenslandu vyvinuli cukr LoGiCane s GI = 50, který se vyrábí speciálním rafinačním postupem. Je dodáván na trh v řadě výrobků CSR s označením “Better for you sugars”.


29. 7. 2009

Během fortifikace mouky foláty, došlo v Kanadě ke snížení výskytu srdečních vad u novorozenců o více než 6 %.  Pro ženy ve fertilním věku však dávka 0,15 mg/100 g mouky nestačí.


29. 7. 2009

Ve dnech 17.–20. února 2010 se v Norimberku uskuteční již 21. ročník mezinárodního odborného veletrhu biopotravin, bioproduktů a ekologického zemědělství BioFach 2010, díky Ministerstvu zemědělství u toho bude i stánek České republiky.


28. 7. 2009

Nejvíce biopotravin, celkem za 1,33 miliardy korun, nakoupili loni Češi v prodejnách maloobchodních řetězců. Supermarkety, hypermarkety, diskonty a drogistické řetězce tak zvýšily svůj podíl na trhu s biopotravinami na 74 %. Vyplývá to z nové ročenky Český trh s biopotravinami 2009.


28. 7. 2009

Pro toxin z mořských živočichů – kyselinu domoovou a její izomery – byla stanovena hodnota ARfD = 30 µg/kg masa. Při konzumaci velkých porcí lze toxickou dávku překročit.


1 957 958 959 960 961 1 804