Bezpečnost potravin
17. 8. 2009

Nekritické plnění ustanovení nařízení 178/2002/ES  působí škody. Rakousko zpřesňuje vlastní předpis o kontrole potravin a o posouzení  výsledků.


14. 8. 2009

Nanočástice komplexu beta-laktoglobulinu a pektinu umožňují suspendovat a stabilizovat hydrofóbní látky v nápojích, aniž by byl viditelný zákal.


14. 8. 2009

Podle panelu CEF neznamená zbytek extrakčního rozpouštědla DME 9 μg/kg nebezpečí pro zdraví.


13. 8. 2009

Lupina má mnohostranné využití. Boby lupiny mají výtečné výživové vlastnosti.


12. 8. 2009

Stanovisko k aplikaci při kontrolní činnosti.


12. 8. 2009

Současné kodexové normy pro tavené sýry a tavené sýrové výrobky.  Snaha o zjednodušení je zatím neúspěšná.


12. 8. 2009

Probiotické  mikroorganismy – původ a vlastnosti mikroorganismů, technologické, zdravotní a funkční vlastnosti.


12. 8. 2009

Zjištění rakouské studie.


12. 8. 2009

Tvrzení o vlivu lykopenu na snížení rizika vzniku aterosklerotického plaku nepovažuje EFSA za prokázané.


12. 8. 2009

Stravovací zvyklosti se podle studie INCA-2 v letech 2005-2007 mírně zlepšily proti situaci o 10 let dříve. Stále je však vysoký příjem tuků a bílkovin a výskyt nadváhy a obezity.


12. 8. 2009

Úřad EFSA doporučuje mírně vyšší hladinu referenčního příjmu n-3 PUFA než původně navrhla Komise a zdvojnásobení hodnoty pro n-6 PUFA.


11. 8. 2009

V USA se začal projednávat návrh nového právního předpisu, který má rozšířit povinnosti i pravomoci úřadu FDA, zajistit registraci výrobců a dovozců, stanovit plán kontrol aj.


1 953 954 955 956 957 1 804