Bezpečnost potravin
20. 1. 2010

Evropská komise projednává mj. možnost použití dalšího nutričního tvrzení v případě, že potravina obsahuje alespoň o 10 % méně příslušné látky než dříve.


19. 1. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 19.1.2010.


19. 1. 2010

Aktuální informace FDA k problematice BPA v materiálech v kontaktu s potravinami.


19. 1. 2010

Sborník abstraktů z konference (FAO), která se uskutečnila v říjnu 2007 v Sao Paulo (Brazílie).


19. 1. 2010

Při uvedení na trh výrobku Danacol od Danone obsahujícího rostlinné steroly/stanoly bude požadována obsáhlejší informace pro spotřebitele ohledně vlivu na snížení nežádoucího LDL-cholesterolu.


19. 1. 2010

Ekologické skupiny napadají Evropský úřad pro bezpečnost potravin, protože podporuje geneticky modifikovanou kukuřici rezistentní vůči hmyzu.


18. 1. 2010

Sójový nápoj s obsahem mořské řasy ovlivnil funkci štítné žlázy. V Austrálii a Velké Británii byl stažen z trhu.


18. 1. 2010

Četné epidemiologické i experimentální studie dospěly k závěru, že pravidelná konzumace zralých rajčat, a to zejména ve formě tepelně zpracovaných produktů, má příznivé zdravotní účinky. Za nejvýznamnější se pokládá prevence rakoviny prostaty.


18. 1. 2010

Internationale Grüne Woche, jedna z nejvýznamnějších potravinářských a zemědělských výstav na světě, na svůj letošní 75. ročník do Berlína opět přilákala velký počet vystavovatelů i návštěvníků. Česká republika se veletrhu tradičně účastní, letos má svou expozici zaměřenou na pivovarnictví.


18. 1. 2010

Výzkum veřejnosti potvrdil výrazný zájem předškolních a školních zařízení a jídelen zavádět nebo rozšiřovat využívání biopotravin ve stravování. Ukazuje se, že ceny za jídla z biosurovin nejsou ve školních jídelnách tak vysoké, jak se očekávalo.


18. 1. 2010

Internetový bulletin společnosti BIOTRIN.


18. 1. 2010

Klíčový dokument České republiky v oblasti bezpečnosti potravin projednává dnes, 18. ledna 2010, Vláda ČR.


1 909 910 911 912 913 1 804