Bezpečnost potravin
9. 8. 2010

Publikace MZe. Praha, červenec 2010.


9. 8. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 31. týdnu 2010: 2.–8.8.2010 (v češtině).


7. 8. 2010

Z údajů studie NHANES z let 1999 – 2006 vyplynulo, že zvýšený příjem cukru má za následek snížení hladiny potřebného HDL-cholesterolu.


6. 8. 2010

Synteticky vyrobená aminokyselina může být v USA aplikována do speciálních výživ v množství 0,5 až 3 g na porci.


6. 8. 2010

V Itálii a Slovinsku byla stažena z trhu mozarela dovezená z Německa, která na vzduchu modrá. Závada je způsobena bakteriemi Pseudomonas z provozní vody. Zdravotní riziko je nízké.


6. 8. 2010

Evropský parlament blokuje novelu nařízení o „novel foods“, která zahrnuje i produkty z klonovaných zvířat mezi potraviny nového typu. Komise a Rada tím naopak chtějí dočasně vyplnit legislativní mezeru.


5. 8. 2010

Rozhodnutí Komise EU ze dne 8. 7. 2010.


5. 8. 2010

V Norsku bylo vydáno doporučení na konzumaci nejvýše 500 g masa skotu, prasat, ovcí a koz týdně jako příspěvek k ochraně před rakovinou.


4. 8. 2010

Seminář proběhne 26. 8. 2010 v rámci výstavy „Země živitelka“.


4. 8. 2010

Cukrářské zákusky jsou potraviny mikrobiologicky rizikové.


4. 8. 2010

Nařízením 605/2010/ES se nahrazuje rozhodnutí 2004/438/ES a stanovuje se seznam třetích zemí a náležitosti osvědčení.


3. 8. 2010

Konference INDC se bude konat 4.-7. 9. 2010.


1 850 851 852 853 854 1 803