Bezpečnost potravin
8. 9. 2010

EFSA potvrdil svá původní stanoviska. Uváděné účinky extraktu byliny Caralluma fimbriata se neprokázaly.


8. 9. 2010

Nový postup vypracovaný v Číně vede k zachování ostatních aktivních složek zeleného čaje.


8. 9. 2010

DG SANCO připravuje právní formulaci postupu, na základě kterého by mohly být doplněny údaje i probiotických kmenech, aniž by musela bý znovu podána žádost o schválení zdravotního tvrzení.


8. 9. 2010

V budoucnu by měla být ve Velké Británii testována na trichinellu všechna prasata.


7. 9. 2010

Žádost o schválení byla podána ve Velké Británii. Do 22.9. lze podávat připomínky k žádosti.


7. 9. 2010

Masné výrobky bez syntetických potravinářských aditiv.


7. 9. 2010

Producenti prasat dobrovolně dočasně pozastaví používání cephalosporinů s cílem omezit vznik rezistentních kmenů. Veterinární a potravinářský úřad zasahuje proti nadužívání antibiotik.


7. 9. 2010

Ve Švédsku bylo společnosti Findus zakázáno uvádět na zmrazených potravinách tvrzení „bez zbytečných aditiv“, „bez konzervantů“, „bez trans-tuků“ a „bez zvýrazňovačů aroma“.


7. 9. 2010

Výzkumná centra USA a Evropy zahajují společný projekt výzkumu BPA ze všech potřebných hledisek , Švédsko uvažuje o zavedení národního zákazu, úřad EFSA dostává petice pro zákaz BPA.


6. 9. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 35. týdnu 2010: 30.8.–5.9.2010 (v češtině).


6. 9. 2010

Britská Federace výrobců potravin a nápojů usiluje o zavedení nutričního tvrzení, které by deklarovalo potraviny obsahující pouze přirozeně přítomnou sůl.


6. 9. 2010

V období od prosince 2010 do února 2012 budou pořádány akce k jednotlivým skupinám zdravotních tvrzení. Britská federace výrobců podala stížnost ombutsmanovi ohledně nevyhovujícího průběhu schvalování tvrzení.


1 840 841 842 843 844 1 803