Tisková zpráva SZPI ze dne 10.3. 2011.
Rakouský výzkumný ústav chemie a techniky vyvíjí v rámci projektu „Xeno“ test in vitro pro vyhodnocení hormonální aktivity látek obsažených v materiálech v kontaktu s potravinami.
Požadované údaje se mají zasílat do EFSA každoročně do 1. října.
Mezinárodní symposium „Health Benefits of Foods – From Emerging Science to Innovative Products“ se uskuteční v Praze ve dnech 5.–7.10.2011.
V rámci potravinářského úterku, pořádaného ČPS a ÚZEI dne 29. 3. 2011 od 14 h tradičně v Praze na Novotného lávce, vystoupí RNDr. Vladimír Erban, CSc. a Ing. Ivan Jablonský, CSc.
Databáze EuroFIR AISBL (Bioactive Substances in Food Information systems) zpřístupňuje data o obsahu a účinku biologicky aktivních látek rostlinného původu s předpokládaným příznivým účinkem na zdraví.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 4.3. 2011.
Zvýšení transparentnosti u původu zpracovaných vajec nabízí v Německu kontrolní systém KAT.
Jednotné vyhledávací rozhraní pro prohledávání více než 20 národních databází složení potravin.
Stanovisko Společnosti pro výživu ze dne 25.2. 2011.
Celodenní symposium s mezinárodní účastí proběhne dne 19.4. 2011.
Maximální limit reziduí pro nikotin je překračován, proto požádali producenti surovin o stanovení vyšších přechodných MLR.