Bezpečnost potravin
10. 3. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 10.3. 2011.


10. 3. 2011

Rakouský výzkumný ústav chemie a techniky vyvíjí v rámci projektu „Xeno“ test in vitro pro vyhodnocení hormonální aktivity látek obsažených v materiálech v kontaktu s potravinami.


9. 3. 2011

Požadované údaje se mají zasílat do EFSA každoročně do 1. října.


9. 3. 2011

Mezinárodní symposium „Health Benefits of Foods – From Emerging Science to Innovative Products“ se uskuteční v Praze ve dnech 5.–7.10.2011.


9. 3. 2011

V rámci potravinářského úterku, pořádaného ČPS a ÚZEI dne 29. 3. 2011 od 14 h tradičně v Praze na Novotného lávce, vystoupí RNDr. Vladimír Erban, CSc. a Ing. Ivan Jablonský, CSc.


9. 3. 2011

Databáze EuroFIR AISBL (Bioactive Substances in Food Information systems) zpřístupňuje data o obsahu a účinku biologicky aktivních látek rostlinného původu s předpokládaným příznivým účinkem na zdraví.


8. 3. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 4.3. 2011.


8. 3. 2011

Zvýšení transparentnosti u původu zpracovaných vajec nabízí v Německu kontrolní systém KAT.


8. 3. 2011

Jednotné vyhledávací rozhraní pro prohledávání více než 20 národních databází složení potravin.


8. 3. 2011

Stanovisko Společnosti pro výživu ze dne 25.2. 2011.


8. 3. 2011

Celodenní symposium s mezinárodní účastí proběhne dne 19.4. 2011.


8. 3. 2011

Maximální limit reziduí pro nikotin je překračován, proto požádali producenti surovin o stanovení vyšších přechodných MLR.


1 805 806 807 808 809 1 803