Bezpečnost potravin
7. 4. 2011

Vědecké stanovisko k účinnosti a bezpečnosti ozařování potravin.


7. 4. 2011

Jednoduché, srozumitelné označení zvýšilo prodej chleba se zvýšeným podílem celozrnné mouky téměř na 50 %. Je používán symbol, v němž je podíl celozrnné mouky odstupňován po 25 %.


7. 4. 2011

Německý Institut pro posuzování rizik upozorňuje na nebezpečnost cukrovinek s žvýkačkovým jádrem o průměru až 4 cm.


7. 4. 2011

Z důvodu nadměrného obsahu oktopaminu SZPI zahájila stanování výrobku z trhu.


7. 4. 2011

Sborník a prezentace z mezinárodní konference. Brusel, 24.11.2010.


6. 4. 2011

Zájemci se mohou hlásit do 31.5.2011.


6. 4. 2011

Přehled metod, které zamezují tvorbě biogenních aminů a metod, které degradují vytvořené biogenní aminy.


6. 4. 2011

Antiobezitní účinky se přisuzují fukoxantinu v řase.


6. 4. 2011

Nařízení 234/2011/ES, kterým se provádí nařízení 1331/2008/ES, stanovuje pravidla přídatných látek, enzymů a látek určených k aromatizaci potravin.


6. 4. 2011

Přídavek Mg a Ca do nanostrukturovaného Fe2O3 zvyšuje biologickou využitelnost železa a zlepšuje senzorické vlastnosti fortifikovaných potravin.


5. 4. 2011

Bude platit od 16.5.2011.


5. 4. 2011

4. konference Evropské komise, která se uskutečnila v Bruselu ve dnech 29.–30.3.2011.


1 797 798 799 800 801 1 803