Vědecké stanovisko k účinnosti a bezpečnosti ozařování potravin.
Jednoduché, srozumitelné označení zvýšilo prodej chleba se zvýšeným podílem celozrnné mouky téměř na 50 %. Je používán symbol, v němž je podíl celozrnné mouky odstupňován po 25 %.
Německý Institut pro posuzování rizik upozorňuje na nebezpečnost cukrovinek s žvýkačkovým jádrem o průměru až 4 cm.
Z důvodu nadměrného obsahu oktopaminu SZPI zahájila stanování výrobku z trhu.
Sborník a prezentace z mezinárodní konference. Brusel, 24.11.2010.
Zájemci se mohou hlásit do 31.5.2011.
Přehled metod, které zamezují tvorbě biogenních aminů a metod, které degradují vytvořené biogenní aminy.
Antiobezitní účinky se přisuzují fukoxantinu v řase.
Nařízení 234/2011/ES, kterým se provádí nařízení 1331/2008/ES, stanovuje pravidla přídatných látek, enzymů a látek určených k aromatizaci potravin.
Přídavek Mg a Ca do nanostrukturovaného Fe2O3 zvyšuje biologickou využitelnost železa a zlepšuje senzorické vlastnosti fortifikovaných potravin.
Bude platit od 16.5.2011.
4. konference Evropské komise, která se uskutečnila v Bruselu ve dnech 29.–30.3.2011.