Bezpečnost potravin
30. 5. 2011

Dánsko usiluje o snížení kontaminace poražených prasat salmonelami do roku 2013 na méně než 1 %.


30. 5. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 27.5.2011.


30. 5. 2011

Projekt sleduje zatížení ryb vybranými toxickými látkami ve významných rybářských revírech ČR.


27. 5. 2011

Vítězné výrobky budou vyhlášeny dne 9.6.2011.


27. 5. 2011

Španělské ministerstvo zdravotnictví zahájilo šetření, které by mělo objasnit příčinu kontaminace okurek enterohemoragickými E.coli.


27. 5. 2011

Přehled informací publikovaných na stránkách ICBP k problematice enterohemoragických Escherichia coli (EHEC).


27. 5. 2011

Kontaminace enterohemoragickými Escherichia coli (EHEC) byla prokázána u čtyř vzorků salátových okurek, tři vzorky pocházely ze Španělska, původ čtvrtého vzorku dosud není jasný.


27. 5. 2011

Tisková zpráva MZe ze dne 26.5.2011.


27. 5. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 27. 5. 2011.


27. 5. 2011

V předběžném stanovisku se doporučuje zatím nekonzumovat syrovou zeleninu, i když není jisté, že nákaza pochází z ní. BfR poskytuje pokyny, jak se chránit.


27. 5. 2011

E. coli O157:H7, rizika z potravin, porovnání s Clostridium botulinum, problém potravin kozumovaných za studena, opatření na farmách, publikace o EHEC


26. 5. 2011

Společnost Tesco Stores ČR a.s. informuje o stažení klobásy z Maďarska z prodeje.


1 784 785 786 787 788 1 803